Yaşam Çeçen katillere nefes kesen takip

Çeçen katillere nefes kesen takip

25.02.2011 - 02:51 | Son Güncellenme:

Polis, Avni Ulutaş cinayetinde 4 bin 500 otomobil sahibiyle görüşüp şüphelileri belirledi, kadın ismiyle internetten bağlantı kurdu ve olayın ikinci yılında biri tetikçi olmak üzere 4’ü Çeçen kiralık katil, 9 kişiyi yakaladı

Çeçen katillere nefes kesen takip

İstanbul’un Zeytinburnu’nda 18 Şubat 2009’da meydana gelen olayda Kapalıçarşı’da çay ocağı işleten Avni Ulutaş uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Polisin yaptığı araştırma sonunda, Avni Ulutaş’ın Malatya’nın Pötürge ilçesinde iki aile arasında 1998 yılında bir arazi anlaşmazlığı nedeniyle başlayan kan davası sonucu öldürüldüğünü tespit etti.
Avni Ulutaş’ın çift tabanca kullanan bir kişi tarafından öldürüldüğü anlaşıldı.

4 bin 500 kişiyle görüşüldü
Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından katillere ulaşmak için çok titiz bir araştırma başlatıldı. Güvenlik kamera görüntülerinde tespit edilen, ancak plakası belirlenemeyen bir otomobili bulmak için 4 bin 500 otomobil sahibi ile görüşüldü. Yapılan çalışmalar sonunda cinayeti işleyenlerin yabancı uyruklu olduğu belirlendi.
Güvenlik kamera görüntülerinin incelemesinde bu kişilerin Avni Ulutaş’ı öldürmeden 15 gün boyunca takip ettikleri tespit edildi. Polisler, kimlikleri belirlenen zanlıların adreslerini saptayabilmek için internet üzerinde kadın “nick”leri (takma isim) kullanarak irtibata geçti. Yaklaşık 10 gün boyunca kadın zannetikleri polislerle internette tavla oynayan zanlıların adresleri, kulladıkları IP adresinden tespit edildi.

Cinayetin ikinci yılında
Polis cinayetin ikinci yıldönümünde incelemesini bitirip operasyon için düğmeye bastı. Sabaha karşı yapılan operasyonda olayın çift tabancalı tetikçisi Çeçenistan uyruklu Edward T. (29), ona yardım eden İznor U. (31), Magomet A. (22), Amerhan B. (34), Ahmet G. (30), Cinat A. (26) ile olayın azmettiricisi oldukları iddia edilen Sıtkı G. (20), Hasan G. (38), Gökhan G .(29) gözaltına alındı.
Olayın faillerinden Alexiy G.’nin hırsızlıktan cezaevine girdiği, diğer zanlı Dzihabraiç S.’nin ise Çeçenistan’a kaçtığı ve orada polislik yaptığı tespit edildi.

Haberin Devamı

Çeçen katillere nefes kesen takip

100 bin lira almışlar
6 Çeçen ve 2 Türk’ten oluşan kiralık katil çetesinin 100 bin lira karşılığında tutulduğu ortaya çıktı. Zanlıların cinayetten önce paranın yarısını, sonra da kalanını aldıkları öğrenildi. Polis, E. ve G. aileleri arasındaki kan davası yüzünden bugüne kadar 5 kişinin öldüğünü, 7 kişinin de yaralandığını tespit etti.

Yazarlar