Yaşam Çeçen tüccara ‘çapraz ateş’

Çeçen tüccara ‘çapraz ateş’

11.12.2008 - 00:34 | Son Güncellenme:

Çeçen uyruklu İslam Canibekof (38), Ümraniye’deki evinin önünde kimliği belirsiz kişilerce açılan çapraz ateşle öldürüldü.

Çeçen tüccara ‘çapraz ateş’

Polis, olay yerinde bulunan boş kovanların az rastlanan türden olduğunu söylerken, Canibekof’un geçmişi araştırılıyor.

Susturucu mu kullandılar?

Altı çocuk babası İslam Canibekof, önceki gün saat 22.30 sıralarında otomobilini evinin önünde park etti. Otomobilinden inerek evine yönelen İslam Canibekof, iki ayrı noktadan açılan ateşle yere düştü. Başına isabet eden 3 kurşunla ağır yaralanan Canibekof, ambulansla hastaneye kaldırılmak istenirken yolda yaşamını yitirdi. Olay yerinde yapılan incelemede çok sayıda boş kovan bulundu. Polis çevreden silah sesi duyan olmadığını, bu nedenle saldırganların susturucu kullandıklarının tahmin edildiğini söyledi.
Polisler olay yerinde bulunan mermi çekirdeğinde yapılan inceleme sonucu kullanılan silahın 7.65 mm’den daha ufak olduğunu ve merminin nadir bulunan bir silaha ait olduğunu söyledi.
Canibekof’un siyah çarşaf giyen eşi, İstanbul’a 6 yıl önce geldiklerini ve eşinin battaniye ticareti yaptığını söyledi.

Haberin Devamı

Bir albay da öldürülmüştü
Başakşehir’de geçen eylül ayında Çeçen Albay Gazhi Edilsultanov (57) öldürülmüştü. 2004’te Türkiye’ye gelerek Fenerbahçe’deki Çeçen mülteci kampında imam nikâhlı ikinci eşiyle yaşamaya başlayan Edilsultanov’un cesedi ihbar üzerine bulunmuştu. Tüfekten çıkan kurşunlar albayın alnına ve kulağına isabet etmişti. Edilsultanov’un katil zanlısı olarak bir Çeçen savaşçı gözaltına alınmıştı.

Yazarlar