Kültür Sanat Cem Adrian büyüledi!

Cem Adrian büyüledi!

17.12.2010 - 14:49 | Son Güncellenme:

“Kayıp Çocuk Masalları” Hayal Kahvesi'ni alkışa boğdu!

Cem Adrian büyüledi

Yeni albümü “Kayıp Çocuk Masalları” dün raflardaki yerini aldı. Hemen akşamında Cem Adrian, Beyoğlu Hayal Kahvesi misafirlerini sesiyle büyüledi. Eski albümlerinden ve yeni albümünden en güzel şarkılarını seslendiren Adrian, Leman Sam'ın "Gül Güzeli" isimli parçasıyla da alkış yağmuruna tutuldu.

Haberin Devamı

Hayal Kahvesini tamamen dolduran Cem Adrian hayranları, sanatçının beşinci albümü olan "“Kayıp Çocuk Masalları”nın en güzel şarkılarını dinlerken muhteşem bir müzik yolculuğuna çıktılar. Özellikle yeni albümün "Bana Ne Yaptın" isimli şarkısına getirdiği eşsiz yorum müzikseverlerin yeni albümden beklentilerini fazlasıyla karşılar nitelikteydi.

Cem Adrian, en sevdiği konser mekanı olan Hayal Kahvesi'nde iyi müzik severler için harika bir ses ve yorum ile kulakların pasını sildi.

Albüm Hakkında:

“Yalnız ama kıymetli çocuklara anlatılacak çok masal, söylenecek çok şarkı var” diyen Cem Adrian; “Kayıp Çocuk Masalları”nı bir ses performansı değil, “his performansı albümü” olarak tanımlıyor. Birçokları tarafından ses performanslarıyla tanınan Adrian, bu defa, kaleme aldığı şarkı sözlerini ön plana çıkartarak duygularını güçlü şekilde ortaya koyuyor. Sanatçı; yeni albümünde söz ve müziklerinin tamamı kendisine ait 12 parça seslendiriyor. Cem Adrian’ın, piyano, yaylı sazlar ve gitarlar eşliğinde, insana dair yoğun duyguları aktardığı “Kayıp Çocuk Masalları” albümü; “Bir gün bulur birbirini tüm kaybolmuş çocuklar”, “Ve bir gün zaman, akan nehir gibi alır götürür üstümüzden çamuru” gibi hüzünlü ama umutlu şarkı sözleriyle dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Alışılmışın dışında, cesur müziğiyle büyük bir hayran kitlesi oluşturan Cem Adrian; sıra dışı tarzını “Kayıp Çocuk Masalları”nın, Boğaç Dalkıran ve Semih Kanmaz tarafından tasarlanan albüm kapağıyla da ortaya koyuyor. Sanatçı; şarkı sözlerinde dile getirdiği yalnızlığı, albüm kapağı ile de vurucu şekilde ifade ediyor. Boğaç Dalkıran’ın 2005 yılında gerçekleştirdiği “Impossible Kiss” (İmkansız Öpücük) isimli çalışmasından esinlenen fotoğrafla Cem Adrian; insanın dönüp dolaşıp varacağı yerin yine kendisi olduğunu vurguluyor.

Cem Adrian; İstanbul ve Ankara’da toplam 4 stüdyoda kaydettiği “Kayıp Çocuk Masalları”nın, Haziran 2010’da başladığı kayıtlarını Kasım 2010’da tamamladı. “Ben Bu Şarkıyı Sana Yazdım”, “Aşk Bu Gece Şehri Terk Etti”, “Essentials / Seçkiler” ve “Emir” adlı dört albümü bulunan sanatçı; iki yıl aradan sonra çıkardığı beşinci albümünde söz ve müzikleri kendisine ait 12 parça seslendiriyor. Prodüktörlüğünü “Aşk Bu Gece Şehri Terk Etti” ve “Emir” albümlerinde olduğu gibi yine kendisinin üstlendiği “Kayıp Çocuk Masalları”nda Adrian; sevilen müzisyenler Aylin Aslım ve Murat Yılmazyıldırım’la düet yapıyor.