Stil Chanel 2011 2012 Sonbahar Kış Defilesi Paris Fashion Week

Chanel 2011 2012 Sonbahar Kış Defilesi Paris Fashion Week

15.02.2012 - 00:00 | Son Güncellenme:

Chanel’den volkanik koleksiyon… Paris Fashion Week’te 2011-2012 Sonbahar/Kış tasarımlarının tanıtıldığı podyumlarda, defile kurgusu merakla beklenen bir marka vardı. Lagerfeld yeni Chanel koleksiyonu için dumanı tüten volkanik bir ortam kurgulamıştı. Kömür siyahına boyanmış defile alanında, yine koyu renklerden oluşan koleksiyonunu Cure’un gotik klasiği şarkısı ‘A Forest’ ile sundu.

Chanel 2011 2012 Sonbahar Kış Defilesi Paris Fashion Week

Chanel’den volkanik koleksiyon

Paris Fashion Week’te 2011-2012 Sonbahar/Kış tasarımlarının tanıtıldığı podyumlarda, defile kurgusu merakla beklenen bir marka vardı.

Paris Fashion Week’te uzun yıllardır görmeye alıştığımız ancak, her defasında yeniliklerini merakla beklediğimiz marka olan Chanel, Karl Lagerfeld ile birlikteliğinin 28. yılını kutlar nitelikte ‘avangard’ bir podyum düzenlemesi ile karşımızdaydı. Geçtiğimiz sezonki buzdağı konsepti henüz hala konuşuluyorken bu sefer karşımıza bambaşka bir defile kurgusuyla çıktı.

Lagerfeld yeni Chanel koleksiyonu için dumanı tüten volkanik bir ortam kurgulamıştı. Kömür siyahına boyanmış defile alanında, yine koyu renklerden oluşan koleksiyonunu Cure’un gotik klasiği şarkısı ‘A Forest’ ile sundu.

"The world is a dark place" (Dünya karanlık bir yer) diyor Lagerfeld; bu düşüncesi etrafında şekillendirdiği koleksiyonunda da, dünyanın içinde bulunduğu karanlık günlerin sözcülüğünü yapmak istiyor gibi. Küresel ısınma, doğal afetler, savaşlar ve insanlar arasındaki rekabet devam ederken kadınlar siyah, gri ve kirli beyaz kostümlerin içinde sisteme karşı gelmeye çalışıyor.

Erkeklerin yanında var olabileceklerini gösteren kadınları simgeleyen modeller, podyumda klasik Chanel tüvit ceketler ve pelerinler, farklı kesimlerde boyfriend pantolon-ceket takımları içinde görünüyor. Kat kat kombinler, skinny jeanler, kalın örgü tozluklar, işçi botları ile tamamlanıyor. Sade-beyaz makyajlar, gelişi güzel toplanmış hissi veren saç modelleri, Chanel’in genel çizgisinden çok uzak, karanlık bir atmosfer yaratıyor. Tüm bu imajlar bütünüyle Lagerfeld, dünyanın geleceğine dair distopik algısını öne sunuyor.

Bu sezonda da Lagerfeld’in gözdeleri olan Freja Beha Erichsen, Stella Tennant, Arizona Muse, Anja Rubik, Abbey Lee Kershaw’u Chanel defilesinde görüyoruz.

Lüks ve gösterişli imajların söz konusu olduğu moda sektöründe Lagerfeld, özgün duruşu ve asi tarzı ile Paris Moda Haftası’nda bir kez daha herkesi şaşırtmayı başarıyor. 2011-2012 koleksiyonları şimdiden görücüye çıkarken, Chanel’in karanlık dünya konseptinin gelecek kış sokak modasına yansımalarının nasıl olacağını merak ediyoruz.

Yazarlar