Stil Chanel Couture

Chanel Couture

15.02.2012 - 00:00 | Son Güncellenme:

Chanel Couture Jeti!.. Paris’teki Grand Palais içinde, Chanel için özel hazırlanan jette, 24 Ocak’ta gerçekleşen Chanel Couture defilesi ile Karl Lagerfeld’in yaratıcılığını bir kez daha konuşturdu!..

Chanel Couture

Chanel’in klasikleşen logosuyla oluşturulmuş halıları, çatı pencereleri ve uçak koltuklarıyla tam bir Chanel uçağı dekoru yaratılan defilenin her bir detayı zeka pırıltısı içeriyor. Yapımı beş gün süren Chanel uçağı içinde, yeni koleksiyonuyla, siyah-beyaz bir gökkuşağı yaratan Lagerfeld, kullandığı siyah, mavi ve krem rengindeki parçalarıyla, Chanel kadınlarının gündüzden geceye geçişini kolaylaştırmış.

Haberin Devamı

Chanel Couture

Diğer markalar gibi eski dönemlerin modasından etkilenmeden, sadece kendi istediğini, kendi istediği tarzda, benzersiz hayal dünyasıyla bir araya getirerek hayat veren ünlü tasarımcı, 2012 ilkbaharı için oluşturduğu koleksiyon ile bizi yine kendine aşık etmeyi başardı. Gökyüzünün derinliklerinde yarattığı dünyası ile bir nevi Chanel hostes kombinleri oluşturan Lagerfeld, ilkbahar gökyüzüne uygun mavi tonlarıyla ortamı renklendirmiş.

Günlük hayatta rahatça kullanabilecek takımlar, elbiseler, ceketlerin yanı sıra ağırlıkta olarak gece davetleri için özel olarak hazırlanmış trapez, organza kokteyl elbiseleri için; kristal, payet, boncuk ve parlak PVC, kabarık kol, geniş yaka ve düşük cep detayları kullanılmış.

Haberin Devamı

Chanel Couture

Diğer markalar tasarımlarıyla müşterilerine eğlence satarken, Chanel couture’leri ile, bu defilesindeki menüsüyle olduğu gibi, her zaman klasik bir tarz vaat ettiğini görüyoruz. Çanta yerine elbiselerin alt kısmına koyduğu cepleri kullanan marka, Chanel’in kurucusu efsanevi moda ikonu Coco Chanel’in 1930’larda “Cepler, insanların kambur durmasına sebep oluyor.” lafına atıfta bulunarak hazırlanılmış.

Chanel ve kendi markasıyla adını neredeyse her gün farklı bir mecrada gördüğümüz ünlü tasarımcının kendini en rahat ve sakin hissettiği yerin uçak olmasından dolayı, böyle bir show hazırladığını belirtirken, defile sonunda içinde çıkacağı özel bir kokpitte tasarlamayı ihmal etmediğini farkediyoruz.

Chanel Couture

Modellerin tırnaklarının dahi gökyüzü mavisine boyandığı, altmış bir farklı görselden oluşan bu görsel şölene biz bayıldık, ya siz??

Yazı; Selin Çetinkaya

Yazarlar