Kültür Sanat Charlotte Gainsbourg Türkiye’de!

Charlotte Gainsbourg Türkiye’de!

12.06.2012 - 15:03 | Son Güncellenme:

Ünlü İngiliz aktris ve müzisyen Jane Birkin ile Fransız müzisyen Serge Gainsbourg’un kızı Charlotte Gainsbourg KüçükÇiftlik Park’a geliyor.

Charlotte Gainsbourg Türkiye’de

Charlotte Gainsbourg İstanbul KüçükÇiftlik Park’a geliyor.

Haberin Devamı

Albümleri ve filmleriyle unutulmayanlar arasına adını yazdıran Charlotte Gainsbourg "Stage Whisper with Connan Mockasin” turnesiyle 23 Haziran’da KüçükÇiftlik Park’ta sahne alacak.

21’inci yüzyılın en çok takip edilen ses, sahne ve beyaz perde sanatçılarından Charlotte Gainsbourg 23 Haziran’da KüçükÇiftlik Park’ın “Bahçe”sinde sahne alacak. Ünlü İngiliz şarkıcı ve oyuncu Jane Birkin ve Fransız müzisyen Serge Gainsbourg’in kızı Charlotte Gainsbourg ilk kez Türkiye’ye geliyor. William Hurt’la birlikte başrolünde yer aldığı “Jane Eyre” ile sadece Fransa'da değil, tüm dünyada tanınan Gainsbourg aynı zamanda müzisyen kimliğiyle de dikkat çekiyor. Madonna’nın en yakın dostu ve Kirsten Dunst’ın Melancholia’da rol arkadaşı olan Charlotte Gainsbourg; şarkıları, filmleri ve kendine moda dünyasının da vazgeçmezleri arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Sanatçı bir ailenin genlerini taşıyan Gainsbourg, müziğe ve sinemaya küçük yaşlarda ilgi duymaya başladı. Babasının bestesi Lemon Incest'te vokal yaptıktan sonra yine babasının imzasını taşıyan şarkılardan oluşan “Charlotte for Ever” isimli ilk albümünü henüz 15 yaşındayken müzikseverlerle buluşturdu.

70’li yıllara damgasını vuran ve büyük aşklarıyla adından söz ettiren anne ile babanın kızı olarak dünyaya gelen Charlotte Gainsbourg, ailesi gibi sanatın her alanında kendini gösteriyor. Oyunculuk ve modelliğin yanında şarkılarıyla müzik dünyasında da adından söz ettiren Gainsbourg, "The Songs That We Sing" ile Rolling Stone’un “2007’nin En İyi 100 Şarkısı” sıralamasında 78’inci sırada yer aldı.

Babası ünlü müzisyen Serge Gainsbourg ile başladığı müzik serüvenine 20 yıl ara verdikten sonra ikinci albümü “5:55” ile geri dönen sanatçı; Fransız ikili Air, İngiliz müzisyen Jarvis Cocker, İrlandalı Neil Hannon ve Radiohead’in prodüktör Nigel Godrich gibi oldukça önemli isimlerle birlikte çalıştı. "The Songs That We Sing" ve "5:55" single’ları özellikle Fransa’da olmak üzere tüm Avrupa'da büyük ses getirdi. Şimdi de son albümünün turnesi "Stage Whisper with Connan Mockasin” ile dünyayı dolaşıyor.

Haberin Devamı

''Antichrist'' filmindeki performansı Cannes’da En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü getirdi

Fransız oyuncu Charlotte Gainsbourg, 2009 yılında Cannes Film Festivali’nde, ''Antichrist'' filmiyle “En İyi Kadın Oyuncu Ödülü”nü alarak adını unutulmazlar arasına yazdırdı.

Fransız sinema dünyasının yıldız ismi Charlotte Gainsbourg, 1986 yılında L'effrontée filmindeki performansıyla genç oyuncu dalında Cesar Ödülü’nün sahibi oldu. Sanatçı sırasıyla, “Kung-Fu Master, Petite Voleuse, Aux Yeux Du Monde, La Amoureuse, Sole Anche Di Notte, Merci La Vie” gibi yapımlarda rol aldı. Bu yapımların ardından rol aldığı ve tüm dünyada büyük ses getiren Alejandro González Iñárritu'nun ikinci filmi “21 Grams”, onun için önemli bir çıkış noktası oldu. Bunun yanı sıra, Kirsten Dunst ile sahne aldığı “Melancholia” filmiyle akıllara yer etti.

Sanatın her alanında başarılı çalışmalar gerçekleştiren sanatçı, modellikte de başarısını kanıtladı. Sofistike tarzı ve stili ile moda dünyasında da adından söz ettiren Fransa’nın favori kızı unvanlı Gainsburg duru güzelliği ile de göz dolduruyor.

Haberin Devamı

Son albümü Stage Whisper turnesi kapsamında Yeni Zelandalı müzisyen Connan Mockasin ile Gainsburg’un sahne fısıltılarının keyfini ’KüçükÇiftlik Park'ın yemyeşil Bahçesinde genel giriş bilet sahipleri çim alanda, Lounge bilet sahipleri oturmalı düzende, Lounge Plus bilet sahipleri de localarında şarap peynir mönüsü ile çıkaracaklar. Farklı kategoriler içeren şık kurulumu ile şehrin kalbinde ama şehirden uzak bir konseptte Gainsbourg müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşatacak.

Tarih: 23 Haziran 2012

Kapı Açılış: 19.30

Yer: KüçükÇiftlik Park

Bilet Fiyatları: Genel Giriş: 84 TL, Lounge(Oturmalı): 157 TL, Lounge Plus (Oturmalı): 224 TL

KüçükÇiftlik Park Hakkında

Bizans döneminde liman olarak kullanılan Beşiktaş ile Kabataş arasında kalan körfez 17. yüzyılda doldurulmaya başlanmış ve bir rivayete göre cirit oyunları oynanacak bir alan olmak üzere hazırlanmıştır. ‘Dolmabahçe’ ismi verilen alan; bostan ve Has Bahçe olarak kullanılmış ve şehrin ilk çağdaş tiyatro salonuna ev sahipliği yapmıştır. Bugün adı KüçükÇiftlik Park olan alan ise Kanuni Sultan Süleyman’ın izniyle burayı mesire yeri yapan Bektaşi Karaabalı Mehmet Baba’nın ismini alarak ‘Karaabalı Mesiresi’ olmuştur. Dönemin eğlence yeri olan mesire alanı, her yaştan İstanbullu’yu ağırlamış, İstanbul’un en büyük bayram yeri olarak anılmıştır.

Haberin Devamı

1950 yılında hızlanan imar çalışmalarıyla hareketlenen bölgenin Karaabalı Mesiresi olarak geçen kısmında, Cumhuriyet döneminde Zeki Müren’in İstanbul’da ilk sahne aldığı mekan olan KüçükÇiftlik Gazinosu yer almış, ardından Osman Kavran bir dönemin ‘çocukluğunun lunaparkı’ olan KüçükÇiftlik Lunaparkı’nı kurmuştur. 25 yıldır sirkler, konserler, tiyatro oyunları, partiler ve çeşitli özel organizasyonlara ev sahipliği yapan KüçükÇiftlik Park’tan lunapark, 2011 yılında tamamen kaldırıldı. KüçükÇiftlik Park 2009’dan bu yana çok amaçlı bir etkinlik merkezi olarak hizmet vermektedir.