Yaşam Cheney’li intikam planı tutmayınca öldürdü

Cheney’li intikam planı tutmayınca öldürdü

28.03.2008 - 03:05 | Son Güncellenme:

İnternette tanıştığı evli kadının eşi M.Y.’yi ABD Büyükelçiliği’ne “suikastçı” diye ihbar eden teknisyen Özer Öcal Y., ihbarla ilgisi olmadığı gerekçesiyle mahkemenin serbest bıraktığı M.Y.’yi sokak ortasında öldürdü

Cheney’li intikam planı tutmayınca öldürdü

Ankara’nın Yenimahalle semtinde, geçen pazar öğle saatlerinde yaşanan silahlı saldırı olayının ardında çarpıcı bir “internet” öyküsü çıktı.
Polisin yaptığı soruşturmaya göre, evli ve iki çocuk sahibi olan F.Y. (42) adlı kadın, internette Öcal Y. (31) ile tanıştı. İstanbul’da yaşayan elektrik teknisyeni Öcal Y., internette 1,5 yıl önce başlayan arkadaşlık sonrasında Ankara’ya gelerek F.Y.’nin Ulus’ta matbaacılık yapan eşi M.Y. ile tanıştı. Tanışıklığın ilerlemesi üzerine aile içine girmeyi başaran Öcal Y., M.Y.’nin evinde kısa aralıklarla kalmaya başladı.
Altı ay önce Öcal Y.’nin hareketlerinden kuşkulanmaya başlayan F.Y, bunu eşi M.Y. ile de paylaştı. M.Y., Öcal Y.’nin sık sık F.Y. hakkında çocuklarına ve kendisine SMS mesajları göndermesi üzerine savcılığa şikayet dilekçesi verdi. F.Y. ile ailesini ölümle tehdit etmeye başlayan Öcal Y., tanışmalarından bu yana F.Y.’den yaklaşık 70 bin YTL para almayı da başardı.

Haberin Devamı

Cheney’ye suikast iddiası
M.Y.’nin kendisini savcılığa şikayet etmesine kızan Öcal Y., ilginç bir intikam planı yaptı. Geçen hafta ABD Büyükelçiliği’ne elektronik posta mesajı atan Öcal Y., Ankara’ya gelecek olan ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney’ye yönelik suikast hazırlığı yapıldığını iddia etti.
Ardından bizzat ABD Büyükelçiliği’ne giden Öcal Y., ABD’li güvenlik uzmanlarına “M.Y.’nin suikast için özel çalışma yaptığını, özel harekâtçı polis süsü verilerek Cheney’ye saldırı hazırlandığını, eylem için M.Y.’nin evinde toplantı yapılacağını” söyledi.
İhbarı ciddiye alan ABD’li uzmanlar, Ankara Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi’yle temasa geçti. Öcal Y. ile M.Y., geçen cuma gözaltına alındı. Yapılan incelemede, Cheney’e yönelik suikast hazırlığı olmadığı ve M.Y.’nin de bu konuyla ilgisinin bulunmadığı anlaşıldı. Öcal Y. ile M.Y., geçen cumartesi serbest bırakıldı.
Bu gelişmelerin ardından, M.Y., eşi F.Y. ve kızı ile birlikte geçen pazar öğle saatlerinde evine gelirken Öcal Y.’nin silahlı saldırısına uğradı. Yaya olarak ara sokakta ailenin karşısına çıkan Öcal Y., eşi F.Y. ve kızının gözleri önünde M.Y.’ye kurşun yağdırdı. M.Y, vücuduna isabet eden beş kurşunla olay yerinde yaşamını yitirirken, paniğe kapılan F.Y, kızını alarak evine gitti. Kaçan ancak kısa sürede Asayiş Şubesi Cinayet Masası ekiplerince yakalanarak gözaltına alınan Öcal Y. tutuklandı.
Olayda yaşamını yitiren M.Y.’nin bir dönem Ankara’daki Ankara Eskrim Kulübü’nde yöneticilik yaptığı ve bu spor dalına gönül verdiği öğrenildi.

Yazarlar