Kültür Sanat Çift el gitar, kemanın büyüsü...

Çift el gitar, kemanın büyüsü...

19.02.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Çift el gitar, kemanın büyüsü...

Çift el gitar, kemanın büyüsü...


       Yapı Kredi Sanat Festivali 2000 etkinlikleri ünlü gitar ikilisi Assad Brothers ve keman virtüözü Fernando Suarez Paz'ın vereceği konserle başlıyor. Dünyaca ünlü gitar ustalarının, Paz'ın kemanıyla daha da zenginleşecek konseri 26 Şubat'ta İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirilecek. Konserde Fellini, Charlie Chaplin gibi usta sinemacıların belleklerden silinmeyen "Sahne Işıkları", "Tatlı Hayat" gibi filmlerinin müziklerine de yer verilecek. New York Times'ın "esnek ve kusursuz bir bütünlüğe sahip" diye nitelediği Sergio ve Odair Assad kardeşler, Güney Amerika'ya özgü müzik ruhu, teknikteki ustalık ve doğal müzik yeteneklerini birleştirerek gitar literatürüne sayısız düzenleme ve özgün beste kazandırdılar. Assad Kardeşler'in Piazolla, Pascoal, Ginastera ve Villa Lobos gibi Latin Amerikalı bestecilerin eserlerine yer verdikleri ilk albüm gerek pop, gerekse klasik müzik çevrelerinden yoğun ilgi gördü. Samba sesleri arasında büyüyen kardeşler, İstanbullu müzikseverlere eşsiz saatler yaşatacaklar.
       Tangonun en iyi keman virtüözlerinden biri olarak kabul edilen Fernando Suarez Paz da dünya müzik çevrelerinde tanınan Arjantinli bir müzisyen. 1941 doğumlu sanatçı keman eğitimi aldıktan sonra, 17 yıl Buenos Aires Filarmoni Orkestrası'nın önde gelen müzisyenlerinden biri oldu. 1978'de Astor Piazzolla'nın Quintito Nuevo Tango'suna katılan Paz, grupla birlikte dünyanın pek çok yerinde sayısız konser verdi ve pek çok müzikal filmde rol aldı. Şimdi Yapı Kredi Sanat Festivali 2000 etkinlikleri çerçevesinde İstanbul'da Assad Brothers ile birlikte sahne alacak olan sanatçı, daha önce de grubuyla İstanbul'da müzikseverlerle buluşmuştu.
       Konserin biletleri Taksim Vakkorama, Akmerkez Vakkorama, Suadiye Vakkorama, Cemal Reşit Rey Konser Salonu ve Yapı Kredi Yayınları Galatasaray Kitabevi'nden sağlanabilecek.