Geri Dön

Çikolatalı granola tarifi

Tahıl ürünlerinden yapılan  ve tok tuttuğu kadar da lezzetli olan granola mutfak kültürümüze girmeye başladı. Besleyiciliği yüksek olması sebebiyle diyetisyenlerin önerdiği granolayı evde hazırlamak ve saklamak mümkün. Kahvaltıda ya da ara öğün olarak tüketebileceğiniz granolayı evde hazırlayıp istediğiniz zaman tüketmek üzere kavanozlarda saklayabilir, içine yoğurt ve meyve katarak da lezzetine lezzet katabilirsiniz.

Çikolatalı granola tarifi
  • Fırında
  • 2 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 60+ dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Yarım su bardağı hindistan cevizi yağı veya zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı esmer şeker
2 yemek kaşığı bal
1 çay kaşığı vanilya özütü
1 yemek kaşığı kakao tozu
1 çay kaşığı kadar tuz
4,5-5 su bardağı yulaf
Yarım su bardağı kadar kıyılmış badem
2 su bardağı kadar parça çikolata

Çikolatalı Granola Nasıl Yapılır?

Fırını 165 dereceye alın.

Tencereye sıvıyağ, tereyağını, esmer şeker, bal, vanilya özütü, kakao tozu ve tuzu ekleyip kısık ateşte karıştırın. Karıştırdıkça harmanlanmış ve yumuşak bir karışım olacaktır.

Geniş bir kasede yulaf ve bademleri alın. Hazırladığınız kakaolu karışımı da ilave edip karıştırın.

Fırın tepsisine iki pişirme kağıdı yerleştirin. Karışımı iki eşit parçaya bölüp bu kağıtların üzerine eşit şekilde koyun.

45 dakika 1 saat arasında gevrekleşene kadar pişirin.

Her 20 dakikada bir pişirme kağıdını hareket ettirmeyi ve granoların eşit bir şekilde pişmeleri için spatula ile ters yüz etmeyi unutmayın.

Fırından aldıktan sonra oda sıcaklığına gelmesi için bekleyin ve çikolata parçacıklarını ekleyin. Granolalarınız hazır.

Olmuş granolaları hava almayacağı bir kavanoza alıp 1 hafta içinde tüketebilirsiniz.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber