Yaşam Çikolatanın kalbi koruduğu kesinleşti

Çikolatanın kalbi koruduğu kesinleşti

31.03.2010 - 00:55 | Son Güncellenme:

Almanya'da yapılan bir araştırmaya göre her gün az miktarda çikolata yemek tansiyonu düşürüyor ve kalbi koruyor

Çikolatanın kalbi koruduğu kesinleşti

Alman İnsan Beslenmesi Enstitüsü tarafından yaklaşık 19 bin yetişkinin beslenme alışkanlıklarının incelenmesiyle yapılan araştırmada, her gün 7.5 gram çikolata yiyenlerin tansiyonunun daha düşük olduğu, bu kişilerde kalp krizi ve inme riskinin yüzde 39 daha az olduğu belirlendi.
Araştırmacılar, kakaoda bulunan flavanoid'lerin tansiyona ve kalp sağlığına iyi geliyor olabileceğini belirtti. Siyah çikolatada daha fazla kakao bulunduğu için sütlü ya da beyaz çikolata yerine siyah çikolata yenmesi tavsiye edildi.

Yazarlar