Cilt Bakımı Cilde iyi gelen maskeler

Cilde iyi gelen maskeler

29.01.2018 - 16:49 | Son Güncellenme:

Cildimiz,vücudumuzdaki en büyük organdır. Bu büyük organın belki de en dikkat çeken yeri yüzümüzdür. Kullandığımız bütün kozmetik ürünler, yüzümüzün daha parlak, daha güzel ve daha temiz görüneceğini vaat eder. Fakat bu ürünler, kısa vadede yüzümüzün istediğimiz gibi güzel görünmesini sağlasa da uzun vadede cildimizi fazlasıyla yorar.

Cilde iyi gelen maskeler

Bu yüzden de cildimizi dinlendirecek maskelere gerek duyarız. İşte bu maskelerden en faydalı ikisi…

Çilek Maskesi

Haberin Devamı


Çilek, lezzetli olduğu kadar cildimiz için de inanılmaz derecede yararlı bir meyvedir. Antioksidan bakımından zengin olan çileğin cildimize pek çok faydasının olduğu bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. Çilek cildimizdeki ölü hücrelerden kurtulmamızı sağlar, yani aslında doğal bir peeling çeşididir. Aynı zamanda güneş lekelerini de yok eder.

Yapılışı

5 adet çileği ezerek ya da rendeleyerek püre haline getirin. İçine 1 yemek kaşığı limon suyu ve 1 yemek kaşığı yoğurt ekleyip karıştırın. Çilek, yoğurt ve limon en etkili cilt rengi açıcılarındandır. Yüzünüze veya cildinizin sorunlu bölgesin bu karışımı sürüp bekletin. Bu işlemi haftada iki kez tekrarlayın.


Yumurta Akı Maskesi


Yumurta akı yüksek proteinli içeriği sayesinde cilt ve saç bakım ürünlerinin vazgeçilmezidir. Yumurta akı yüz maskelerinin cilde faydası saymakla bitmez. Öncelikle, cilt gözeneklerini küçültür, cildi derinlemesine temizler, sıkılaştırır, ciltten fazla yağı atar ve düzenli olarak kullanıldığında sivilceleri de önemli ölçüde azaltır. Peki, bu yumurta akı maskesi nasıl yapılır?

Haberin Devamı


Yapılışı


Yumurta akı maskesinin yapılışı son derece kolay ve pratik. Öncelikle maskeyi yapmaya başlamadan önce yüzünüzü suyla iyice yıkayın ve havluyla kurulayın. Daha sonra bir adet yumurtayı kırın ve sarısını ayırın. Elinizde kalan yumurta akını çatalla ya da bir çırpıcıyla köpükleşene kadar çırpın. Sonrasındaysa bu köpüğü doğrudan cildinize sürün. Ve kurumaya bırakın. Kuruduktan sonraysa yıkayabilirsiniz.

Not: Eğer cildinizde bir döküntü ya da kaşınma hissederseniz cildinizin yumurtaya alerjisi olabileceğini göz önünde bulundurarak bu maskeyi uygulamayı bırakın.

Yazarlar