Güzellik Cilt bakımı ile ilgili en çok sorulan sorular ve çözümleri

Cilt bakımı ile ilgili en çok sorulan sorular ve çözümleri

28.01.2020 - 10:52 | Son Güncellenme:

Cildinizde yaşadığınız; kuruluk, akne, aşırı yağlanma ya da gözenek problemleri canınızı oldukça sıkıyor olabilir. İşte dermatologların cilt problemleriniz için önerdiği o yöntemler...

Cilt bakımı ile ilgili en çok sorulan sorular ve çözümleri

Cildinizde yaşadığınız; kuruluk, akne, aşırı yağlanma ya da gözenek problemleri canınızı oldukça sıkıyor olabilir. Öncelikle bu sorunları sadece sizin yaşadığınızı düşünmek çok büyük bir yanlış olur. Dış faktörler ve cildin yaş alma gerçekleri sebebiyle, cildiniz birçok sorun ile karşı karşıya kalabiliyor. Peki bu sorunlar ile nasıl başa çıkmalısınız?

Haberin Devamı

1. Gözenek problemi

Gözeneklerin gerçek boyutları hiçbir zaman değişmez. Ancak görünümlere müdahale etmenizi sağlayacak birkaç yol var. Cildinizi ölü hücrelerden temizlemek ve sebum üretimini engellemek;  gözeneklerin daha derin ve koyu görünmesinin önüne geçer. Cilt temizleyicilerinden yararlanarak cildinizi fazla yağdan arındırabilirsiniz. Gözenek küçültücü kremler kullanarak bu görüntünün biraz da olsa sıkılaşmasını sağlayabilirsiniz. Makyaj ürünlerinde ise cildinizde güzel bir kapatıcı arıyorsanız; bunu yağlı bir yapıya sahip komedojenik concelearlardan tercih etmemenizi öneriririz.

 2. Koyu lekeler

Koyu lekelerin asıl sebebi aşırı melanin üretimidir. Melanin üretimi; hormonal değişiklik, ilaç kullanımı ya da cildin artık yaşlanmaya başlamasından kaynaklanır. C vitaminli serumlar, renk değiştiren bölgeleri aydınlatmaya yardımcı olacaktır. Güneş hasarını SPF kaynaklı kremler kullanarak azaltmak da, cilt lekelerinin önüne geçecektir.

Haberin Devamı

3. Kuru ciltler

Temizleyici ürünler ve peeling yaparak cildinizi fazla yağdan arındırın. Ancak bunları yaparken, ürünlerin cildiniz için fazla olmamasına önem gösterin. Yararlı yağları cildinizde tutmayı deneyin. Takviye olarak nemlendiriciler sürerek cildinizi zinde tutun. Besleyici bir serum ya da hyalüronik asit içeren nemlendiriciler bu noktada kurtarıcınız olacak.

4. Sivilce izleri

 Sivilcenin ardından kalan lekeler çoğu zaman uzun süreli değildir. Bu lekeler sivilcenin iyileşme sürecinin bir etkisi olarak karşınıza çıkabilir. Kırmızı ya da kahverengi olabilen bu izlerden kurtulmak için retinol içeren ürünlerden yararlanabilirsiniz. Retinol, hasar görmüş hücreleri yenilenmesine yardımcı olacaktır.

Yazarlar