Cilt Bakımı Cilt beyazlatma yöntemleri nelerdir?

Cilt beyazlatma yöntemleri nelerdir?

15.06.2017 - 15:50 | Son Güncellenme:

Cilt bazı etkenlerden dolayı esmerleşir ve lekeler oluşabilir. Bu tür durumlarla karşı karşıya kalan birçok insan cilt beyazlatma yöntemlerine başvururlar. Kimyasallara başvurmadan cilt beyazlatma yöntemleri nelerdir diye merak ediyorsanız sizin için araştırdığımız önerilere göz atabilirsiniz. İşte cilt beyazlatma yöntemleri.

Cilt beyazlatma yöntemleri nelerdir

Cilt beyazlatma maskeleri son zamanlarda çok fazla merak edilmeye başlandı. Güneşte oluşan lekeler ve bu lekeleri gidermek için cilt beyazlatma maskelerine sıkça başvuruluyor. Sizinde yüzünüzde güneşten veya çeşitli sebeplerden dolayı ortaya çıkan lekeler varsa, bunları cilt beyazlatma maskeleri ile giderebilirsiniz. Üstelik cilt beyazlatma maskelerini, evde bulunan malzemelerle yapılabiliyor. cilt beyazlatma maskeleri nelerdir diye merak ediyorsanız işte cevapları...

Haberin Devamı

Ciltte oluşan lekelerin sebepleri nelerdir?

Cildinizde meydana gelen koyu lekelerin nedenleri genellikle, sigara, aşırı kahve ve kafein içeren ürünlerin tüketilmesi, güneş koruyucu kullanmamak, aşırı stres, yanlış kozmetik ürünlerinin kullanımı gibi bir takım hatalar ciltte koyu lekeleri beraberinde getiriyor. Genellikle bu problemleri yaşayan insanlar cilt beyazlatma yöntemlerine başvuruyorlar.

Ara ten rengine ve esmer ten rengine sahip olan insanlarda beyaz ten rengine olan hayranlıkları yüzünden cilt beyazlatma yöntemlerine başvuruyorlar. Bu nedenlerden dolayı cilt beyazlatma alanında bir sürü Pazar oluşmuş, bu alanda bir sürü kozmetik ürünler ve çeşitli ilaçlar üretilmiş.


Siz bunları kullanmak yerine doğal yollardan cildinizi beyazlatma yöntemlerini denemek istiyorsanız dilerseniz vereceğimiz önerileri değerlendirebilirsiniz.

Haberin Devamı

İşte doğal cilt beyazlatma yöntemleri…

Yoğurt yöntemi ile cilt beyazlatma
Yoğurtta rengi gibi cildinizi beyaz hale getirmeye yardımcı olan besinlerden bir tanesi. Yoğurdun içerisinde bulunan laktik sitler cildinizin beyazlamasına yardımcı olur.

Sade halde bulunan yoğurdu cildinize hafif hafif dokunuşlarla sürün. İnce bir tabaka olmasına dikkat edin. B,ir kaç dakika yoğurdu cildinizde beklettikten sonra su ile durulayın.
Dilerseniz yoğurdun içerisine bal veya yulaf unu karıştırarakta yüzünüzde 10 dk bekletebilirsiniz.

Tam buğday uyu ve zerdeçal karışımı ile cilt beyazlatma
Cilt beyazlatma yöntemlerinin bir diğeri de tam buğday unu ve zerdeçal karışımı. Bu beyazlatıcı maske için gerekli olan malzemeler şu şekilde;
Bir tutam zerdeçal tozu, iki tatlı kaşığı buğday unu, bir tatlı kaşığı limon suyu. Bu malzemelerin hepsini karıştırın. Karıştırmış olduğunuz malzemeleri yüzünüze sürün ve 15 dk bekletin. Ilık su ile durulayın. Belirli aralıklarla uygulayabilirsiniz.

Hindistan cevizi yağı ile cilt beyazlatma
Hindistan cevizi yağını tüm yüzünüze sürmek yerine rengini açmak istediğiniz bölgeye sürmelisiniz. Aksi takdirde yüzünüzü yağlandırıp sivilce problemlerinin ortaya çıkmasına neden olabilir. Hindistan cevizi yağını pamuk yardımıyla yüzünüze uygulayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bal ve badem maskesi ile cilt beyazlatma
Bir tatlı kaşığı süt tozu ile bir tatlı kaşığı badem ve balı iyice karıştırın. Bu karışımı yüzünüze uygulayıp 10 dk bekletin. 10 dk sonunda yüzünüzü ılık su ile yıkayın.

Pirinç suyu ile cilt beyazlatma
Pirinç suyu hem cildi beyazlatması hem de cildi beslemesi açısından oldukça önemlidir. Bir miktar pirinç suyunu suda haşlayın. Ilınmış olan suyu her gün tonik yardımıyla yüzünüze uygulayabilirsiniz. Kullananlar cildinde ciddi beyazlama etkisinin görüldüğünü söylüyorlar.
Ancak vermiş olduğumuz cilt beyazlatma yöntemlerini uygularken bir takım kurallara dikkat etmeniz gerekir. Aksi taktirde yüzünüzü beyazlatmak isterken cilt sağlığınızdan olabilirsiniz.

Cilt beyazlatma yöntemlerini uygularken dikkat edilmesi gerekenler
Özellikle hassas bir cilde sahipseniz her ürünü denemenizi kesinlikle tavsiye etmiyoruz. Bu gibi ürünleri denerkende bir dermatologtan yardım almanızı öneriyoruz. Bu ürünleri kullanmakta bir sakınca görülmediyse eğer sabırlı bir şekilde kullanmanızı en az 4 hafta içerisinde etkisini göstermediğini söyleyenlerin olduğunu bilmenizi isteriz.

Haberin Devamı

Zerdeçal, Limon Suyu, Süt kullanarak yapılan cilt beyazlatma maskesi

- Zerdeçalın içerisine limon suyu, süt koyun ve karıştırın.

- Temizlemiş olduğunuz cildinize bu maskeyi uygulayın.

- Yüzünüzü hafif ıslatarak bu maskeyi masaj halinde yüzünüze uygulayın.

- 5 dklık bir masajın ardından yüzünüzü ılık su ile yıkayın ve kurulayın.

Bu maske sayesinde yumuşak ve pürüzsüz bir cilde kavuşabilirsiniz.

Patates dilimleri kullanılarak yapılan cilt beyazlatma maskesi

- Bir büyük boy patatesi parçalara ayırın.

- Patateslerin bir dilimini alnınıza diğer dilimleri yüzünüze bir kısmını da gözlerinizin altındaki koyu halkalara koyun.

- Gece yatmadan önce ve sabahları patatesleri dilimler halinde yüzünüzün belirli noktaların bekletin.

- Bu işlemi gün içerisinde en az 3 defa tekrarlayın. Bu şekilde koyu lekelerden kurtulacak, cildinizi beyazlatacaksınız.

Haberin Devamı

Limon Suyu ve mısır unu maskesi
yüzünüzde koyu lekeler varsa birazdan vereceğimiz ev yapımı cilt beyazlatma maskesiyle cildinizdeki koyu lekelerin görünümünü azaltabileceksiniz.

Malzemeler

1 yemek kaşığı mısır unu
1 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı zerdeçal

Nasıl yapılır?

Yukarıdaki tüm bu malzemeleri iyice karıştırın.
Bu maskeyi yüzünüze uygulayın.
Doğal olarak kurumasını bekleyin.
Tamamen ılık su ile durulayın.

Ballı süt maskesi

Bal cildimizde antimikrobiyel ve antibakteriyel özellik gösterir. Ayrıca bal, antioksidan özellikleri sayesinde sivilce lekelerini yatıştırır. Bal kuru ve kaşıntılı cildi de yatıştırmaya yardımcı olur.

Malzemeler:

1 yemek kaşığı çiğ süt

1 tatlı kaşığı bal

Nasıl yapılır?

1- Balı süt ile iyice karıştırın.

2. Pamuk yardımıyla maskesi cildinize uygulayın ve 15 dk boyunca bekletin. 15 dk sonunda ılık su ile yıkayabilirsiniz.

Cilt beyazlatma da kullanılan doğal olmayan maddeler…

Kojik asit
Kojik asit genellikle aknali ciltlerin tedavisinde kullanılır. Hassas olan ciltler için aşırı tehlikeli olduğu söylenmektedir.

Arbutin
Kısa sürede süper etkisini görebilirsiniz. Hem de çok aşırı güçlü olmadığı için hassas ciltler için uygun olabilir.

C vitamini
C vitaminin sağlık açısından sayısız faydası var. İçerisinde c vitamini barındıran ürünler güneşte ciltte pigmentesyon oluşmasına neden olabilir. o nedenle c vitamini ürünler kullandığınızda muhakkak güneş kremide kullanmanız gerekir.


Cildinizi beslerken aynı zamanda beyazlatmak isterseniz içerisinde c vitamini olup olmadığına dikkat edin. C vitamini cildi beyazlatma da oldukça etkili bir yöntem.

Tüy batıkları neden olur, batık nasıl önlenir?

Yazarlar