Yaşam Cinayette Hayal kardeşler de vardı

Cinayette Hayal kardeşler de vardı

11.05.2010 - 01:31 | Son Güncellenme:

Dink davasının gizli tanığı dünkü duruşmada sesi değiştirilerek özel bir odada mahkemeye ifade verdi

Cinayette Hayal kardeşler de vardı

Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin görülen davada gizli tanık, sesi değiştirilip çocuk sesine benzetilerek ifade verdi. Dink’in öldürülmesine ilişkin 5’i tutuklu 20 sanık hakkında açılan davanın 13. duruşması dün İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.
Dink davasında adliyede bir ilk yaşandı. Davanın gizli tanığı adliyede hazırlanan özel bir odaya alınarak özel ses bağlantısı ve tercüman yardımıyla dinlendi. Çocuk sesi tonuyla konuşmaları duyulan Ermeni asıllı gizli tanık 1, dosyadaki mevcut ifadesini tekrarladı. Görüntüsü mozaiklenerek salona verilen gizli tanık olay günü dişçiye gitmek için evinden çıktığını, bankanın önüne geldiğinde yazılarından tanıdığı Dink’in içeriden çıktığını, bu sırada yanına 40-45 yaşlarında 1.65 boyunda kalın kaşlı kilolu, siyah gömlekli bir adamın gelerek 3-5 saniye konuştuğunu, aynı anda önden ve arkadan iki kişinin de yaklaştığını belirterek şöyle konuştu: “Arkadan yaklaşan şahıs Dink’e iki el ateş etti. Önden gelen, sonradan Ogün Samast olduğunu öğrendiğim şahıs da, diğeriyle birlikte aynı zamanda iki el ateş ederek içinde ‘Ermeni’ kelimesi geçen bir cümle kurarak bağırdı. Dink’in öldürüldüğü kaldırımda Osman Hayal, Yasin Hayal’i susturmaya çalışıyordu” dedi.
Gizli tanık, “Korktum, Samast bana doğru gelince yüzümü bankaya doğru çevirdim. Dink’in öldürüldüğü kaldırımda Osman Hayal, Yasin Hayal’i susturmaya çalışıyordu” dedi.

‘Tek başımaydım’
Bu ifadenin ardından mahkeme Başkanı, tanığa daha önce emniyette teşhis ettiği kişilerin, kamera yardımıyla duruşmada da teşhisini yaptırdı.
Mahkeme başkanının beyanı üzerine söz verdiği sanıklardan Yasin Hayal, “Olay tarihinde Trabzon’da olduğum emniyet kayıtlarıyla ortadadır” dedi. Osman Hayal ise “Bu tanığın pek namuslu olduğunu sanmıyorum. Bu beyanı kabul etmiyorum. İki kardeş suç ortağı olamaz” dedi. Samast da, “Olay günü tek başımaydım” diye konuştu. Tanık olarak dinlenen hükümlü Erhan Özen de, askerden sonra komutanları aracılığıyla para karşılığı JİTEM’e bilgi verdiğini söyledi. Sanıklar Erhan Tuncel ve Yasin Hayal ’in de JİTEM’e çalıştığını öne süren Özen, kendisinin bağlı olduğu komutanın şu an Ergenekon davasında sanık olduğunu söyledi.

İki kişiye tahliye
Dünkü duruşmada tutuklu sanıklardan Ersin Yolcu ile Ahmet İskender tahliye edildi.
Mahkeme, Agos gazetesiyle çevresini kaydeden ve olayın hemen sonrasında polis tarafından el konulan kamera görüntülerinin bulunduğu Akbank’a ait hard diskin de TÜBİTAK’ta incelenmesini istedi.

Haberin Devamı

Dink sanıkları 6 Ergenekon sanığıyla irtibatlı
Emniyetin gönderdiği telefon trafiğine ilişkin yazıda, 52 kişilik şemadaki kişilerden 6’sının “Ergenekon” davası sanıklarından olduğu, Veli Küçük, Kemal Kerinçsiz, Mustafa Levent Göktaş, Muzaffer Tekin, Erbay Çolakoğlu ve Levent Temiz’den oluşan bu 6 kişi ile Dink cinayeti davası sanıklarının telefon irtibatlarının olup olmadığının belirlenebilmesi için hts raporlarının bildirilmesinin gerektiği ifade edildi.

Yazarlar