Geri Dön

Cipsin yanına çok yakışıyor: Guacamole sos

Cips; çoğu kişinin sevdiği, film gecelerinin vazgeçilmezi bir atıştırmalıktır. Ailenizle, arkadaşlarınızla vakit geçirirken yiyeceğiniz cipsinizin yanında tüketmeniz için lezzetli bir sos tarifimiz var. Guacamole, Meksika mutfağına ait bir sostur.

Cipsin yanına çok yakışıyor: Guacamole sos

Meksikalıların yemeklerinin ve atıştırmalıklarının yanında tükettikleri bu soğuk bir mezeyi, sadece cips ve krakerlerin yanında değil; sebzelerin yanında, et yemeklerinde, pilav ve makarna gibi yemeklerde, hatta ekmeklerinizin üzerine sürerek bile tüketebilirsiniz.
Böylece farklı bir tat ve sunum elde etmiş olacaksınız.

Haberin Devamı

Özellikle farklı lezzetleri denemekten ve misafirlerinize denetmekten hoşlanıyorsanız, guacamole size göre bir sos. Birçok markette bulabileceğiniz bu sosu, evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz.

Bu sosun baş kahramanı ise, avokado. Tropikal bir meyve olan avokado, içerdiği sağlıklı yağ ile kolesterolü düşürmesi ve kalp rahatsızlıklarına iyi gelmesi ile bilinir.

Akdeniz sahillerinin meyvesidir ve ılık bölgelerde yetişir. Eğer avokadolarınız sert ise, 2-3 gün beklettiğinizde yumuşayacaklardır.

Yeteri kadar olgunlaşmış avokadolar hem daha lezzetli olurlar hem de daha kolay ezilirler.

Malzemeler

3 adet avokado
1 adet büyük, sert domates
1 adet küçük, pembe soğan veya 3 sap yeşil soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Dilediğiniz kadar misket limonu suyu
Tuz

Haberin Devamı

Yapılışı

Avokadolarınızı yıkadıktan sonra, dikine ikiye ayırın ve ortasındaki çekirdeği alın.
Sonrasında kabuklarını soyun.

Yukarıda da belirtildiği gibi, avokadolar sert ise, 2-3 gün kadar bekletirseniz soyma işleminizi fazlasıyla kolaylaşmış olursunuz.

Avokadoların içini çıkarttıktan sonra çatal ile ezebilirsiniz. Bu işlemde zorlanıyorsanız, mutfak robotundan yardım alabilirsiniz.
Sarımsakları dövüp, soğanları da incecik kıydıktan sonra sarımsakları ve soğanları ezdiğiniz avokadoya ekleyin.

Daha sonra domatesi doğrayın ve içindeki çekirdekleri çıkarın.

Domatesi küçük küpler halinde doğrayın, avokadoya ekleyin. Zeytinyağı, misket limonu suyu ve tuzu da ekleyip karıştırın.

Sosunuz servise hazır. Afiyet olsun.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber