Çocuk Sağlığı Çocuğunu sosyal medya ilgisi için öldürdü

Çocuğunu sosyal medya ilgisi için öldürdü

09.04.2015 - 11:44 | Son Güncellenme:

Oğlunu fazla tuz vererek öldüren 27 yaşındaki anne 20 yıl ile ömür boyu hapis cezasıyla yargılanacak.

Çocuğunu sosyal medya ilgisi için öldürdü

Reuters'in haberine göre New Yorklu 27 yaşındaki Lacey Spears, oğlunu gizemli hastalığının sosyal medyaya ilgi görmesini istediği için fazla tuz vererek öldürdü.

20 yıl ile ömür boyu hapis cezasıyla hakkında dava açılan anne, 5 yaşındaki oğlunun hastalık günlüklerini "Garnett's Journey" ( Garnett'ın yolculuğu" adıyla yayınladı. Savcı, 25^yıldan az olmamak kaydıyla dava açılmasını talep etti.

Garnett'ın hastalığının annesi tarafından tetiklendiği ve hastanedeyken oğlunu besleyen tüpe ölümcül dozda tuz ekleyerek ölümüne yol açtığı gerekçe gösterildi. Cani annenin tüm bu süre boyunca bloguna ve Facebook'a fotoğraf yüklemeye de devam ettiği belirtildi.

Haberin Devamı

Çocuğunu sosyal medya ilgisi için öldürdü


Bölge savcısı annenin kendi ilgi ihtiyacı için çocuğunu sürekli hasta biri olarak yansıttığını ve daha fazla dikkat çekmek için onu öldürdüğünü iddia etti.

Savunma avukatları ise annenin suçsuz olduğunu iddia ederek hastane yetkililerini suçladı.

Lacey Spears davayı inceleyen uzmanlara, babası bir trafik kazasında ölen oğlunun Crohn ve Çölyak hastalığından muzdarip olduğunu belirtti.
İddia makamı ise düzgün tedaviyle normal bir hayat sürebilecek minik çocuğun annesi tarafından hasta edildiğini ve sonunda sosyal medyada ilgi çekmek için öldürüldüğünü belirtti.

Yazarlar