Kültür Sanat Çocuk Filmleri Festivali

Çocuk Filmleri Festivali

17.04.2008 - 00:00 | Son Güncellenme:

Küçük sinemaseverleri dünyanın farklı coğrafyalarından, farklı kültürler, renkler, gelenek ve yaşam tarzlarıyla tanıştıracak "Garanti Mini Bank 5. Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali", 25-28 Nisan tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak.

Çocuk Filmleri Festivali
Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Garanti Bankası ile Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı’nın (TÜRSAK) işbirliğiyle gerçekleştirilen festivalin açılış partisi, 26 Nisan’da İstanbul Doğuş Power Center’da yapılacak.

Türkiye’nin çocuklara yönelik ilk film festivalinin açılış partisini,
oyuncu Sinem Kobal sunacak. Çocukları palyaço ve baloncuların
karşılayacağı partide, oyuncu Hakan Pişkin’in ekibi çocuklara keyifle izleyecekleri oyunlar sunacak, çocuklar, yüz boyama, Pamuk Prenses’in zehirsiz elmalarının dağıtımı, tren oyunu gibi etkinliklerle keyifli vakit geçirecek.

Haberin Devamı
30’u aşkın film gösterilecek

Festival, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen filmlerle, küçük
sinemaseverleri dünyanın farklı coğrafyalarından, farklı kültürler, renkler, gelenek ve yaşam tarzlarıyla tanıştıracak. Festivalde 3 ile 12 yaş ve üzerindeki çocuklara dünyanın dört bir yanından gösterilecek filmlerin yanı sıra "Çocuk Jürisi Atölyesi" ve "Animasyon Atölyesi" gibi interaktif etkinlikler de yer alacak.

Çocukların gelişim basamakları ve pedagojik yapılarına yönelik 3-6, 6-9, 9-12 yaş ve üzeri olmak üzere gruplanarak hazırlanan festival programında, 3-6 ve 6-9 yaşlara yönelik filmlerin gösterimi, önceki yıllarda olduğu gibi "masalcı abla" eşliğinde, 9 yaş ve üzerine yönelik filmlerin gösterimi ise Türkçe alt yazı ile gerçekleştirilecek.

Festival boyunca çocuklar, dünyanın birçok ülkesinden, aralarında çizgi ve kukla filmlerinin de bulunduğu uzun ve kısa metrajlı 30’un üzerinde filmi izleme olanağı bulacak. Festival filmleri, 3 kentte de Cinebonus Sinemaları’nın işbirliği ile gösterilecek ve Mini Bank üyesi çocuklara ücretsiz olacak.

Festival filmleri "Çizgi Kahramanların Maceraları", "Çocukların
Dünyasına Sinemasal Yolculuklar", "Minik Öyküler", "Uzun Öyküler", "Miniklere Masallar", "Yetişkinler İçin Çocuk Dünyası" gibi renkli bölüm başlıkları altında gösterilecek.

Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen "Filmimin Hikayesi"bölümüne hikayelerini göndermeye başlayan çocuklar arasından hikayeleri seçilen minik yazarların plaketleri de festivallerin açılış törenlerindeverilecek.

Festival İstanbul’un ardından 2-4 Mayıs tarihleri arasında Ankaralı, 9-11 Mayıs tarihleri arasında da İzmirli çocuklarla buluşacak.