Aile Çocuklar fikirlerini yarıştıracak!

Çocuklar fikirlerini yarıştıracak!

25.02.2009 - 10:49 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin geleceği çocuklar, yeni tezler üretebilecekleri ve bu tezlerini etkili bir biçimde savunabilecekleri münazara yarışmasında fikirlerini yarıştıracak.

Çocuklar fikirlerini yarıştıracak

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfınca (TEGV) düzenlenen 12-14 yaş arası çocuklara yönelik "Düşünebilen Çocuklar" adlı yarışma, Haziranda gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Semahat-Dr. Nusret Arsel Eğitim Parkı Yöneticisi Olçum Kavruk, vakfın çalışmaları ve projeleri hakkında AA muhabirine bilgi verirken, 7-16 yaş arasındaki çocukların yaşam becerisini geliştirmek amacıyla eğitim programları hazırladıklarını söyledi.

Bu yaş grubundakilerin sosyal anlamda gelişmesini hedeflediklerine işaret eden Kavruk, Türkiye’nin 11 noktasında eğitim parklarının bulunduğunu belirtti. Çocuklara farklı ufuklar açmaya çalıştıklarını vurgulayan Kavruk, çocukların farklı tezler üretebilmeleri, üretilen bir fikri savunabilmeleri için Türkiye genelindeki eğitim parklarında eğitim gören çocuklar arasında "Düşünebilen Çocuklar Münazara Yarışması" düzenleyeceklerini bildirdi.

Bunun için 12-14 yaş arası çocukların katılımıyla münazara kulüpleri kurduklarını ifade eden Kavruk, yarışmada kulüplerin 2 gönüllü ile 12-15 çocuktan oluşacağını söyledi. Kavruk, yarışmasıyla ilgili şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

"Bu oluşturulan kulüplere, 5, 6 ve 7. sınıftan eşit sayıda çocuk katılacak. Çocuklarımız, Düşünebilen Çocuklar Projesi için eğitici olarak gerekli eğitimi almış, deneyimli gönüllülerle Mayısa kadar çalışacak. Daha sonra Mayısta her etkinlik noktasında yerel karşılaşmalar organize edilecek.

Yerel yarışmalar sonucunda her etkinlik noktası İstanbul’daki ulusal karşılamaya katılacak takımını belirleyecek. Hazirandaki ulusal karşılaşmaya, her etkinlik noktası 3 çocuktan oluşan takımlarla katılacak. Ulusal karşılaşmada her takım kendi grubundaki takımlarla yarışacak, daha sonra en yüksek puanı alan takımlar kendi aralarında karşılaşacak."

-"ATEŞ BÖCEKLERİ" TÜM YURTTA-

Kavruk, vakfın çalışmalarının, eğitim parklarının bulunduğu kentlerde geniş katılımlarla gerçekleştirildiğini söyledi.

Ankara, İstanbul, İzmir, Afyonkarahisar, Samsun, Eskişehir, Antalya, Van, Diyarbakır ve Gaziantep’te eğitim parklarının bulunduğunu aktaran Kavruk, çeşitli illerde öğrenim birimleriyle öğrencilere ulaştırıldıklarını da ifade etti. Mümkün olduğunca çok çocuğa fırsat eşitliği yaratmak için "ateş böceği" olarak adlandırılan 18 gezici öğrenim biriminin Türkiye’nin çeşitli yerlerini gezdiğine işaret eden Olçum Kavruk, "hayatın içinden" alanları eğitim alanı olarak kullandıklarını kaydetti.

Haberin Devamı

Kavruk, çocukları tiyatro ve konser salonlarına götürerek, değişik sanat faaliyetlerini izlettiklerini, böylece çocukların sosyal yönden gelişimlerini sağladıklarını belirtti. Müzelere geziler düzenlediklerini anlatan Kavruk, çocukların tarihi eserleri yerinde görerek öğrenme fırsatına kavuştuklarını dile getirdi.

Geçen yıl vakfın faaliyetlerinden Türkiye genelinde toplam 150 binin üzerinde çocuğun yararlandığını anlatan Kavruk, hedef kitle olarak yeterli sosyo-ekonomik imkanlara sahip olmayan çocukları ve semtleri tercih ettiklerini dile getirdi. Kavruk, hiçbir ücret almadan, gönüllülerle hizmet verdiklerini kaydetti.

-"LEGO ROBOT PROJESİ" İSTANBUL’DA YARIŞACAK-

Her kesimdeki çocuğun sosyal gelişimini sağlayacak sürdürülebilir programlar hazırlamaya özen gösterdiklerini anlatan Kavruk, eğitim verdikleri her çocuğu birey olarak gördüklerini ifade etti.

Haberin Devamı

Çocukların kişisel gelişimi için gönüllülerinin de yardımlarıyla ellerinden gelen çabayı sarf ettiklerini vurgulayan Kavruk, bu kapsamda eğlendirici ve eğitici yarışmalara büyük önem verdiklerini söyledi. Bu amaçlar doğrultusunda 26 Şubat-1 Mart arasında İstanbul’da düzenlenecek uluslararası bir yarışmaya katılacaklarını dile getiren Kavruk, vakıfta eğitim gören çocukların burada "Lego Robot Projesi" ile yer alacaklarını kaydetti.
10:13 25/02/09

Yazarlar