Editörün Seçtikleri Çocuklar için

Çocuklar için

30.07.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Çocuklar için

Çocuklar için

ABD'li ünlü yıldız Elizabeth Taylor'un beyin ameliyatı geçirmesi nedeniyle daha önce bir kez ertelenen Çeçen Çocuklara Yardım Balosu, önceki gece Beylerbeyi Sarayı'nda yapıldı.
Suudi İşadamı Adnan Kaşıkçı'nın eşi Şahpari Kaşıkçı başkanlığındaki Survive International Children's Appeal Vakfı'nın, savaş mağduru Çeçen çocukları için hastane yaptırma amacıyla düzenlediği balo, aksaklıklar nedeniyle beklenen ihtişama sahne olmadı. Gecenin ilk hayal kırıklığı, konukların sarayın kapısında uzun süre bekletilmesiyle yaşandı.
Kral Fahd'ın kardeşi Prens Velid Bin Talad'ın, Çeçenya Cumharbaşkanı Vekili Vaha Arsamov'la aynı masaya oturmak istememesi de küçük bir kriz yarattı. Bunun üzerine Adnan Kaşıkçı Çeçen konuklarla otururken, Şahpari Kaşıkçı da prensin gönlünü aldı. Balonun ilgi odağıysa, hasta yatağından kalkıp İstanbul'a gelen ve kısa bir konuşma yapan Hollywood'un menekşe gözlü yıldızı Elizabeth Taylor'du. Sinemadan elini eteğini çektikten sonra kendisini hayır işlerine adayan Taylor, çok az kalmasına rağmen balonun yıldızı oldu.
Geceye efsanevi Çeçen lider Cahar Dudayev'in eşi Alla Dudayeva, Semra Özal, Türkan, Dilek ve Sevil Sabancı, Mustafa - Caroline Koç, Çiğdem Simavi, Engin Bayraktaroğlu, Ender Mermerci, Nedret Taciroğlu, Nadire İçkale, Nurettin Hasman, Melike Hasefe, Ayşe Çarmıklı, Halit Cıngıllıoğlu, Burak Kut, Demet Şener, Cem Yılmaz, Emrah, Seren Serengil, Pınar Eliçe gibi ünlülerin de aralarında bulunduğu 500 konuk katıldı. Davetiyelerin 500 - 750 ve 1000 dolardan satıldığı gecede elde edilen yaklaşık 500 bin dolarla Çeçenistan'da bir çocuk hastanesi inşa edilecek.

AYNI baloda, Fatih Sokak Çocukları Derneği üyelerine gösterilen ilgisizlik tepkiye yol açtı. Gece boyunca kendilerine yemek verilmesini bekleyen çocukların durumunu Şahpari Kaşıkçı'ya ileten Dernek Başkanı Sema Cıngıllıoğlu, "Gecenin gelirinin yüzde 20'si ve açık artırmaya çıkarılan tablolardan elde edilen 35 bin dolar derneğe bağışlanacak" yanıtını aldı, ancak bu yanıt çocukların karnını doyurmaya yetmedi.

Yazarlar