Ebeveyn Çocuklar için mühendislik eğitimi

Çocuklar için mühendislik eğitimi

30.09.2015 - 19:13 | Son Güncellenme:

Türkiye'de ilk defa gerçekleşecek

Çocuklar için mühendislik eğitimi

Amerika’da başlayan ve dünya çapında 150’den fazla noktada çocukların zihinsel ve bilişsel gelişimlerine destek olmayı hedefleyen Engineering For Kids (EFK) Türkiye’deki ilk eğitim merkezini açıyor. Standart akademik kavramlarını gerçek yaşamda karşılaşılan problemlerle harmanlayan ve çocukları, bilimi, teknolojiyi, mühendisliği ve matematiği kullanarak çözüm ortaya koymaya teşvik eden EFK, ilk eğitimine Ekim ayında 6 haftalık farklı programlar ile başlayacak.

Haberin Devamı

Amerika’da açıldığı 2009 yılından itibaren dünya çapında 150’den fazla noktada binlerce çocuğa ulaşan Engineering For Kids (EFK), çocukları doğuştan mühendis olarak kabul ederek zihinsel ve bilişsel gelişimlerini bu doğrultuda geliştirmeyi amaçlıyor.

Uzay ve Havacılık, İnşaat, Elektrik, Kimya, Endüstri ve Makine Mühendisliği alanlarında uygulamalı eğitimler verecek olan EFK, bu eğitimler ile çocuklara yaparak öğrenme ve “neden” sorusuna deneysel yönden yanıt bulabilme fırsatı sunacak.

Her yaştan çocuğa özel olarak hazırlanan program içerikleriyle EFK, çocukları yalnızca mühendislik kariyerine yönlendirmiyor, onların el becerilerini de geliştirerek analitik düşünme becerisi kazanmalarına yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

Çocuklar için mühendislik eğitimi

STEM Metodu ile Eğitim

Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik kelimelerinin İngilizce karşılıklarının kısaltılmış hali olan STEM, öğrencileri problem çözmede bilimi, teknolojiyi, mühendisliği ve matematiği uygulamaya teşvik ediyor. STEM metodu ile öğrenciler temel bilgilerini geliştirirken, okul, toplum ve gerçek yaşama ilişkin konu ve sorunlar arasında bağlantı kurabiliyorlar. STEM metodunu uygulayan EFK, öğretmen merkezli sınıf yerine problem çözme, keşif ve araştırmayla öğrenme merkezli bir sınıfta çocuklara yaparak öğrenme fırsatı sunuyor. Yapılan deneyler ve uygulamalar sayesinde çocuklar hem el becerilerini ve düşünce tarzını geliştiriyor hem de eğlenerek öğreniyor.

Yaş Grubuna Göre Farklı Program

Çocukların yaş grubuna bağlı olarak sahip oldukları farklı ihtiyaçlara göre 3 farklı seviyede 6 hafta sürecek şekilde belirlenen EFK programları, her yaş grubunun ihtiyacını en iyi şekilde karşılamak üzere hazırlanıyor.

4-6 yaş arası çocuklar Acemi Mühendisler programına, 7-11 yaş çocuklar Çırak Mühendisler programına kayıt yaptırabiliyorken, 12-14 yaş gençler Usta Mühendisler programında eğitim alabiliyor.

İlk dönem eğitimlerine 5 Ekim tarihinde başlayacak olan EFK hakkında detaylı bilgiye www.engineeringforkids.com adresinden ve 0216 5768076 nolu telefondan ulaşabilirsiniz.