Ebeveyn Çocuklar için yeni nesil beslenme

Çocuklar için yeni nesil beslenme

09.04.2013 - 11:38 | Son Güncellenme:

”Ülke insanının sağlıklı bir şekilde beslenip büyümesi ve iyi bir eğitim almasının sağlanmaması halinde diğer ülkelerle rekabet edecek anlayış gerçekleşemeyecektir”

Çocuklar için yeni nesil beslenme

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, ”Ülke insanının sağlıklı bir şekilde beslenip büyümesi ve iyi bir eğitim almasının sağlanmaması halinde diğer ülkelerle rekabet edecek anlayış gerçekleşemeyecektir” dedi.

Haberin Devamı

YESİDEF tarafından düzenlenen ”Çocuklar için yeni nesil beslenme” temalı toplantıda konuşan Soylu, Arap ülkelerinde Türk malı gıda ürünlerine yoğun talep olduğunu belirterek, 2011 yılında 8,8 milyar dolar olarak gerçekleşen gıda ve içecek ürünleri ihracatının 3,5 milyar dolarlık kısmının bu ülkelere yapıldığını söyledi.

Gıda sektörünün ihracattaki ve yurt içindeki paylarına da değinen Soylu, toplam ihracatın yüzde 10’luk kısmının, gıda, içecek, hayvan ürünleri ve balıkçılık alanında yapılan üretimler olduğunu anlattı.

Gıda sanayinde Ar-Ge’nin önemine işaret eden Soylu, 2023 vizyonu içerisinde, gelişmek, zenginleşmek, demokratikleşmek, bir arada yaşama kuvvetini ortaya koymak isteniyorsa inovatik aklın ülke ile bütünleştirilmesi, sanayi ve üniversite projelerinin bir araya getirilmesi gerektiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Devletin ortaya koyabileceklerinin sınırlı olduğunu, dinamizmi, hareketliliği sağlayacak en önemli unsurun toplum olduğunu ifade eden Soylu, sivil toplumun devletin zirvesine yerleştirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Devletin yatırımına teslim olan bir anlayıştan özel sektörün dinamizmiyle harekete geçen bir anlayış içerisinde olunması ve bunun sürdürülmesi gerektiğini vurgulayan Soylu, ülke insanının sağlıklı bir şekilde beslenip büyümesi ve iyi bir eğitim almasının sağlanmaması halinde diğer ülkelerle rekabet edecek anlayışın gerçekleşemeyeceğini söyledi.

Çocukların ”tost” ve ”test” arasında sıkıntıya sokulamayacağını ifade eden Soylu, Türkiye’nin özellikle son 10 yılda kaydettiği gelişmelerden bahsetti.

Türkiye’nin eski Türkiye olmadığını, projelerin her kademede sivil toplumla beraber gerçekleştirilmesi gerektiğini aktaran Soylu, AK Parti Hükümeti’nin, topluma, sektöre, ekonomiye ve insana faydalı projelere sonuna kadar destek verdiğini aktardı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, ”Bunu bir siyasi değerlendirme olarak almayın. Biz bunu ihtiyaç olarak hissediyoruz. Çünkü bu ülkenin zenginlikleri, içerisinde mevcuttur. Önemli olan ona ulaşmamız. Hedefimiz çok açık; yeniden bir İbn-i Sina’yı, Mimar Sinan’ı bulabilmektir, keşfedebilmektir. Toplumumuzda vardır. Hedefimiz dünyada sadece ekonomik gücüyle değil, insanlık gücüyle de değer transfer anlayışı gerçekleştirebilen anlayışı gerçekleştirebilmektir” diye konuştu.

Haberin Devamı

”Çok hayırlı bir işe soyunmuşsunuz”

İlk ve ortaöğretim okullarındaki öğrencilere ücretsiz yemek verilmesine ilişkin projeye de değinen Soylu, YESİDEF’in çok hayırlı ve önemli bir işe soyunduğunu, projenin büyük bir adım ve gerçeklik olduğunu söyledi.

Soylu, gıda üretiminin zorluklarından bahsederek, bu alanda yanlış yapma lüksünün olmadığını, bu işi yapanların önünde saygıyla eğildiğini ifade etti.

Hiç kimseyi ötekileştirmeyen bir anlayışın, medeniyetin devam ettiğini dile getiren Soylu, ancak bir zaman sonra ülke insanının birbirine düşürüldüğünü, dini inanış, etnik unsur gibi konularda ayrımcılık yapılmak istendiği bildirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, ”Bilim, üretme, zenginlik, demokrasi, sivilleşme, ülkenin büyümesi ve zenginleşmesi olsun istiyoruz. Dünyanın her tarafına ay-yıldızlı pasaportunuzla gittiğiniz zaman gümrük kapılarındaki memurun kafasını kaldırdığında size küçümseyerek baktığı bir ülke değil, ay-yıldızlı pasaportu gördüğünde saygıyla ayağa kalktığı bir Türkiye’yi oluşturmak istiyoruz. Bunu hep birlikte sağlamakla mükellefiz” ifadelerini kullandı.