Geri Dön

Çocuklar için yılbaşı yemekleri -Balkabaklı cupcakeler-

Cupcakeler çocukların en sevdiği tatlı olabilir. Peki yılbaşında onlara Balkabaklı cupcakeler hazırlamak ister misiniz? 2 yaş ve sonrası çocuklar için uygundur.

Çocuklar için yılbaşı yemekleri -Balkabaklı cupcakeler-

Balkabaklı cupcake Malzemeleri
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı bal
2 çorba kaşığı kakao
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı tam buğday unu
Yarım paket kabartma tozu
2 dilim balkabağı
Tarçın
1 çorba kaşığı labne peynir
1 çay kaşığı toz zencefil

Balkabaklı cupcake Hazırlanışı
Oda sıcaklığındaki yumurta ve bal çırpılır. Süt, sıvıyağ ilave edilir. Kakao, kabartma tozu ve un ilave edilir. 180 C 15 dak pişirilir. Balkabağı haşlanır ve ezilir. Tarçın, zencefil ve labne peynir eklenip sıkma torbası ile keklerin üzerine sıkılır. İstenirse fındık veya ceviz ile süslenir.

Yrd.Doç.Dr. Enver Mahir Gülcan’ın notu:
İçeriğinde bulunan beta-karoten, antioksidan özellik göstererek, kalbi ve cildi koruyan etkilere sahiptir ve damarların çevresinde kolesterol toplanmasını önler. Ayrıca içeriğindeki potasyum kan basıncını dengeleyerek yüksek tansiyon riskini azaltır. A vitamini yönünden çok iyi bir kaynaktır. A vitamini içeriği sayesinde göz sağlığı korunur. Ayrıca A vitamini ağız ve akciğer kanserini önler. Kalori yönünden düşük bir içeriğe sahip olduğu için kilo verme sürecini destekler. Kilo vermek için diyet yapan kişilerin diyet programına eklenmesi gereken bir sebzedir. Diyete destek olan lif ve mineraller bakımından zengindir. Lifler, bağırsakların çalışmasını kolaylaştırır, sindirimi hızlandırır ve böylece metabolizmayı hızlandırır. Balkabağının ayrıca, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi, kolesterol seviyesinin kontrol altında tutulması konusunda önemli role sahiptir. Balkabağının içerisinde bol miktarda potasyum ve çinko da bulunmaktadır. Potasyum, yüksek tansiyon hastalarında tansiyonu dengeleyici özellik sergilemektedir. Çinko kemik yoğunluğunu arttırır.

Tarif: Tuğba Esentepe

www.kidsgourmet.com.tr

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber