Bebek Çocuklarını "gizli gözle" izliyorlar!

Çocuklarını "gizli gözle" izliyorlar!

27.07.2010 - 12:47 | Son Güncellenme:

Teknolojik gelişmeye bağlı olarak giderek küçülen ve çeşitlenen gizli kameralara, en fazla çocuğunu bakıcıya bırakan aileler ilgi gösteriyor.

Çocuklarını gizli gözle izliyorlar

Fiyatları çekim menzili ve süresine, görüntü kalitesine, ses kayıt özelliğine göre değişen gizli kameraları, günlük ev yaşamımızda her an için gözümüzün önünde olan eşyalara benzetilmeleri nedeniyle fark etmek giderek zorlaşıyor.

Kurduğu internet sitesi aracılığıyla gizli kamera satışı yapan Engin Giray, yaptığı açıklamada, müşterilerinin çoğunluğunu bebek ya da çocuklarını bakıcıya bırakan ailelerin oluşturduğunu söyledi.

Müşterilerinin genellikle güven eksikliği ve merak nedeniyle gizli kamera satın aldıklarını ifade eden Giray, "Gizli kameraya en çok çalıştığı için çocuğunu evde bakıcıyla bırakan ebeveynler ilgi gösteriyor. Sanıldığı gibi eşini takip için gizli kamera satın alan pek yok" dedi.

Giray, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çocuğunu bakıcıya bırakıp evden ayrılan ebeveynler, onlara kötü muamele yapılmasından endişe ediyor. Ebeveynler haklı olarak çok sevdikleri çocuklarının kendileri çalışırken evde ne yaptığını bilmek istiyor. Kötü muamele endişesi yanında bunun için de gizli kamera satın alanlar oluyor.

Ebeveynler evin herhangi bir noktasına kolayla yerleştirebilecekleri, dikkat çekmeyen ve gün boyu çekim yapabilen gizli kameraları tercih ediyor. Dış görünüşü bakımından radyo ya da oda spreyine benzeyen kameralar en fazla ilgiyi görüyor. Kalem, anahtarlık türünde olan ancak çekim kapasitesi sınırlı ürünler de çok tercih ediliyor."

Giray, gizli kameraların iş yeri güvenliği, yaygın bayii ağını kontrol etme ve ürün tanıtımları sırasında kullanım için de satın alındıklarını bildirdi. Giray, kimilerinin ise yalnızca merak ettikleri için anahtarlık ve kalem biçimindeki gizli kameralar satın aldıklarını ifade etti.

Giray, internet sitelerine Türkiye’nin her yerinde ilgi olduğunu, talep olması halinde ürünleri kargoyla Türkiye’nin her yerine gönderdiklerini ifade etti.

Gizli kameraların çoğunluğunun kendi üretimleri olduğunu ve ürünlerinin taklit edilebildiğini dile getiren Giray, piyasada Çin’den gelen çeşit çeşit ve bol miktarda gizli kamera bulunduğunu belirtti.

Giray, gizli kameraların fiyatlarının 45 lira ile 2 bin 700 lira arasında değiştiğini sözlerine ekledi.

Yazarlar