Kültür Sanat Contemporary Istanbul başladı!

Contemporary Istanbul başladı!

22.11.2012 - 10:15 | Son Güncellenme:

Dünyanın saygın uluslararası galerini, koleksiyonerlerini ve sanatseverleri İstanbul’da 7’nci kez bir araya getiren Türkiye’nin en kapsamlı uluslararası çağdaş sanat fuarı Contemporary Istanbul, 21 Kasım Çarşamba günü kapılarını ön izleme ile ziyaretçilere açtı.

Contemporary Istanbul başladı

22 - 25 Kasım 2012 tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı ile İstanbul Kongre

Haberin Devamı

Merkezi’nde 16 bin metrekarelik alanda gerçekleşen Contemporary Istanbul’u 5 günün sonunda 70 bin sanatseverin ziyaret etmesi bekleniyor.

Ana sponsorluğunu Akbank Private Banking, ortak sponsorluğunu Zorlu Center ve Yıldız Holding’in üstlendiği 7. Contemporary Istanbul, koleksiyoner ve sanatseverlerin yoğun ilgisiyle başladı. Ön izleme gününde çoğunluğunu koleksiyonerlerin oluşturduğu 10.000 ziyaretçi fuarı gezdi. 25 Kasım 2012 tarihine kadar İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı ile İstanbul Kongre Merkezi’nde devam edecek olan Türkiye’nin en kapsamlı uluslararası çağdaş sanat fuarına 57’i yurtdışı, 45’i yurt içi olmak üzere 102 çağdaş sanat galerisi ve 612 sanatçı katılıyor.

Haberin Devamı

Marlborough Gallery ve ilk kez görülecek eserler de İstanbul’da Contemporary Istanbul’da dünyanın en önemli galerileri arasında sayılan Marlborough Gallery, Haunch of Venison, MaM-Mario Mauroner Contemporary Art gibi uluslararası çağdaş sanat galerileri ve Türkiye’den önemli galeriler yer alıyor. Birçok önemli çağdaş sanat eseri de ilk defa Contemporary Istanbul’da görülecek. Dünyanın en önemli fotoğraf sanatçılarından Andreas Gursky; Time dergisinin 2012’nin en önemli 25 keşfi arasında 1 numarada gösterdiği Berndraut Smilde; geçtiğimiz senelerde de fuarda yer alan Jan Fabre, Tony Cragg; Marlborough Gallery tarafından temsil edilen Magdelana Abakanowicz, Fernando Botero; Opera Gallery sanatçılarından Anish Kapoor, Keith Haring; Andipa sanatçılarından Damien Hirst, Roy Lichtenstein, Andy Warhol, Banksy fuarda bu sene görülebilecek sanatçılar arasında.

Ziyaret ve satış rekoru bekleniyor

Sanatseverlerin merakla beklediği 7. Comtemporary Istanbul’a yaklaşık 70 bin ziyaretçinin katılacağı tahmin ediliyor. Fuarda yer alan eserlerin toplam değeri ise 120.000.000 $, eserlerin %66’sının sahiplerini bulması bekleniyor.

Contemporary Istanbul bu yıl her yönüyle görkemli Contemporary Istanbul 7. Yılında yine görkemli bir partiye ev sahipliği yaptı. Ön izlemenin ardından the Sofa Hotel All Arts’da düzenlenen açılış partisinde galeriler, sanatseverler, yerli yabancı basın ve koleksiyonerler bir araya geldi. “New Horizons - Yeni Ufuklar” bölümünde yer alan Orta ve Doğu Avrupa ülkelerinden galeriler, Hollanda - Türkiye diplomatik ilişkilerinin 400. Yılı kutlamaları kapsamında Mondriaan Fund ve Hollanda Konsolosluğu’nun desteğiyle “Hollanda’dan Çağdaş Sanat” bölümünde yer alan galeriler, son 2 yıldır Ermeni sanatçıların yer aldığı “Ermenistan’dan Sanat” bölümü, Uzakdoğu’nun

Haberin Devamı

en önemli merkezlerinden Kore’den çağdaş sanat eserlerinin sanatseverlerle buluşacağı “Kore’den Çağdaş Sanat”, fuar

süresince düzenlenecek konferans serisi CI Dialogues, kapanış partisi, özel etkinlikler ve İstanbul’un ilk sanat

haftası Art Istanbul sanatseverleri bekleyenler arasında.