Kültür Sanat Cumartesi'ye Digitalisim yakışır!

Cumartesi'ye Digitalisim yakışır!

07.11.2008 - 12:17 | Son Güncellenme:

Digitalism, Otto Santral’e özel hazırladığı DJ seti ile 8 Kasım'da müzik severlerle buluşacak.

Cumartesiye Digitalisim yakışır

Yarın gece, son dönem elektronik müziğin en çok dikkat çeken isimlerinden ve son albümleri Idealism ile listelerden haftalarca inmeyen Digitalism, Otto Santral’e özel hazırladığı DJ seti ile müzik severlerle buluşacak.

Haberin Devamı

Saat 23:00’de başlayacak gecenin açılışını indie-breaks ve elektro akımın ülkemizdeki en iyi temsilcisi Gooseflesh yapıyor.

Biletler Biletix’te.

Bilet fiyati: 30 YTL


Digitalism hakkında:

2004 senesinde Hamburg’lu Jens Moelle (22) – “Jence” ve İsmail Tüfekçi (25) – “İsi” ikilisi, Jens'in çalıştığı Hamburg'daki "Underground Solution Record Store" da tanışmalarından çok kısa bir süre sonra kendilerini stüdyoda buldular ve Digitalism doğdu. Mölle ve Tüfekçi'nin sıkı çalışması kendini geçtiğimiz sene içinde yayınlanan pek çok remiksle gösterdi. “Tom Vek”, “The Futureheads”, “Daft Punk”, “Tiga”, “Klaxons”, “Depeche Mode” ve “Cut Copy” gibi isimlerin parçalarına yaptığı remixlerle adları duyulmaya başladı. Fransız plak şirketi “Kitsuné Music” ile anlaştıktan sonra “Idealistic”, “Zdarlight” ve “Jupiter Room” adlı single’ları yayımlayan grup ayrıca “Erol Alkan”, “2 Many DJ’s”, “Boyz Noise” ve “Justice” gibi elektronik müzik sanatçılarıyla da birlikte çalıştı. Fransız Fluidrock & The Bubblebots ile birlikte yaptıkları "Punk Song" ise 2005'in sonlarında Vitalic'in plak şirketi Citizen'den yayınlandı.

Haberin Devamı

Kendilerini stüdyo bağımlıları olarak adlandıran Digitalism yaratıcı müziklerini ise “house’a sıkça gönderme yapan, yumuşak/kirli electro" olarak tanımlıyorlar. İkili parçalarını birlikte yaparken, post-punk tadındaki vokallerden ise Jens sorumlu. İlk EP'leri "Idealistic" ise bunun iyi bir örneği. Parçanın orijinal versiyonunun yanı sıra Rampage ve Voyage miksleriyle de tam bir kulüp canavarı olan EP, Tom Neville'den Moonbotica'ya, Martini Brös.'den Westbam'e pek çok DJ'in favorisi haline geldi. 2007 senesinde “Idealism” adlı ilk albümünü piyasaya süren Digitalism albümden “Zdarlight” ve “Pogo” adlı parçalara birer video klip çekti. Albümde The Cure parçası “Fire In Cairo”yu mixleyerek “Digitalism In Cairo” şekline getiren ikili albüm sonrasında “Pogo” adlı EP’yi müzikseverlere ulaştırdı. Asıl bombası ise “Idealistic”ten bir sonraki EP'leri "Zdarlight" oldu. Parça geçen senenin sonunda pek çok DJ'in chartında en üst sıralarda boy gösterdi. İlk uzunçalarlarını ise 2008 baharında kendi plak şirketilerinden yayınladılar. 6 Şubat 2008'de ise 8 şarkıdan oluşan ve "The Moshi Moshi" ismini taşıyan EP'yi Japon EMI etiketiyle sadece Japonya'da piyasaya sürdüler.

OTTO SANTRAL

Haberin Devamı

Adres: Santral İstanbul, Eski Silahtarağa Elektrik Santrali
Kazım Karabekir Cad. No: 1 Silahtar Mahallesi, Eyüp 34060 İstanbul
Tel: 0212 427 18 89