Yaşam DEDİKODUYLA MİLYONER OLDU

DEDİKODUYLA MİLYONER OLDU

21.11.2010 - 02:28 | Son Güncellenme:

Hooman Karamaian’ın çevresindeki popüler insanlar hakkında dedikodu yapmak için açtığı “thedirty.com” adlı site tüm ABD’nin ‘sıradan insanlar için paparazilik’ sitesi oldu. Site, kurucusunu da milyoner yaptı

DEDİKODUYLA MİLYONER OLDU

Ünlüler hakkında dedikodular yapan, bir anlık dalgınlıklarını skandal haline getiren paparazi sitelerinde bir gün kendi suratınızı görseydiniz ne yapardınız? ABD’nin Arizona eyaletindeki Scottsdale kentinde yaşayan bir gencin çevresindeki popüler çocuklar hakkında dedikodu yapmak için açtığı “thedirty.com” adlı site giderek tüm ülkeye yayılarak “sıradan insanlar için paparazilik” sitesi haline geldi. Şimdi ayda 200 bin kişinin ziyaret ettiği site kurucusunu da milyoner yaptı.
Hooman Karamaian 2007 yılında bir site açarak Scottsdale kentinde yaşayan popüler kişilerin neler yaptıklarını takip edip dedikodularını yapmaya başladı. “Nik Richie” takma adını kullanan Karamaian’ın sitesi kısa bir süre içinde tüm ABD’den ziyaretçi almaya başladı. Böylece Richie siteyi üye olan kişilerin de kendi çevrelerindekilerin fotoğraflarını ve dedikodularını ekleyebileceği hale getirdi. Binlerce kişinin katıldığı siteye ABD’nin tüm eyaletlerini, şehirlerini, üniversitelerini bulunduran arama çubukları eklendi. Richie 2008 yılında alkollü araba kullanırken yakalanınca polis kayıtları sayesinde kimliği ortaya çıktı.
Sitede yer alan ağır hakaretler ve dedikodular nedeniyle Richie’ye milyon dolarlık tazminat davaları açılıyor. Ancak reklam gelirleri ve özel partiler sayesinde servet kazanan Richie bu davaların kendisi için “sadece bir eğlence” olduğunu söylüyor. Richie, en son ağustos ayında Kentucky’li bir ponpon kıza 11 milyon dolar tazminat ödedi. Kendisinin korkunç bir insan olduğunu söyleyenlere aldırmayan Richie “her aynaya baktığımda dünyanın en havalı insanı olduğumu düşünüyorum” diyor.

Yazarlar