Yaşam Deniz korsanları safları sıklaştırıyor

Deniz korsanları safları sıklaştırıyor

22.11.2008 - 00:29 | Son Güncellenme:

Geçen hafta sonu 100 milyon dolar değerindeki petrol yüklü Suudi tankeri “MV Sirius Star” kaçırmalarının ardından uluslararası camianın kendilerine karşı geniş kapsamlı bir mücadeleye hazırlanması üzerine Somalili korsanlar, tankerin demir attığı noktaya yakın bir bölgede toplanmaya başladı

Deniz korsanları safları sıklaştırıyor

Korsanların, karadan gelebilecek bir saldırıya karşı da sıklıkla kullandıkları Haradheere Limanı’nı korumaya aldıkları belirtildi. Somali’deki köktendinci militanların da Suudi tankeri kaçıran korsanlara savaş açtığı ve Haradheere Limanı’na hareket ettiği belirtildi. Reuters’a konuşan bir militan, “Bir Müslüman gemisini kaçıran korsanlara ağır silahlarla saldıracaklarını” söyledi. Bu arada korsanlar 25 Eylül’de kaçırdıkları Yunan tankerini 19 kişilik mürettebatıyla dün serbest bıraktı.

Haberin Devamı

Gökova refakatte
Genelkurmay Başkanlığı Karargâhı’ndaki basın bilgilendirme toplantısında Tuğgeneral Metin Gürak, Türk gemilerinin kurtarılması için Türk SAT komandolarının bir operasyon düzenleyeceği yolundaki haberlerin doğru olup olmadığı sorması üzerine şu bilgileri verdi: “Türkiye’nin bölgedeki savaş gemisi Gökova Fırkateyni, NATO komutası altında görev yapıyor ve şu anda da bu görev kapsamında Birleşmiş Milletler’in gıda programına ait bir gemiye refakat ediyor.”

Yazarlar