Kültür Sanat Dev orkestra ve koro eşliğinde Titanic

Dev orkestra ve koro eşliğinde Titanic

25.10.2016 - 11:17 | Son Güncellenme:

Titanic filmi ve kendisi kadar kült müzikleri, 28-29 Ekim tarihlerinde Hollywood’un deneyimli isimlerinden Ernst van Tiel şefliğinde 120 kişilik Sinema Senfoni Orkestrası, koro ve Kelt müziği sanatçılarıyla Zorlu PSM Ana Tiyatro’da...

Dev orkestra ve koro eşliğinde Titanic

Geçtiğimiz sezon ilk kez Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği film gösterimi (Lord of the Rings in Concert: Fellowship of the Ring) ile başlayan “Movies in Concert” serisi, James Cameron'ın “En İyi Film” ve “En İyi Yönetmen” dahil 11 Oscar'lı şaheseri Titanic ile devam ediyor. Aldığı 11 Oscar arasında “En İyi Orijinal Film Müziği” ve “En İyi Orijinal Şarkı”nın da yer aldığı unutulmaz film, müzikleriyle klasikler arasında.

Haberin Devamı

Film oynarken müzikleri kulaklara canlı olarak akacak...

2011 yılında, müzikleriyle Oscar ödülü kazanan The Artist filminin tüm kayıtlarını yöneten Ernst van Tiel şefliğinde 120 kişilik bir orkestra, koro, solist Clara Sanabras, uilleann pipes & whistles solist Géza Frank ve Kelt müziği sanatçıları sahnede olacak. James Horner'ın eşsiz bestelerini canlı çalacakları Titanic Live’da eş zamanlı olarak dev ekranda filmin yüksek çözünürlüklü hali gösterilecek. Gişede 15 hafta boyunca bir numarada kalan ve dünya çapında 128 milyondan fazla bilet satan Titanic’in film müziklerinden oluşan albümü ise bugüne kadar 30 milyon sattı. Sinema tarihinin en değerli yapımlarından biri olan Titanic’in, dev orkestra eşliğindeki görsel ve işitsel şöleni seyircilere unutulmaz bir gece yaşatacak.

Haberin Devamı

Muhteşem yapımın yeni turne durağı İstanbul

27 Nisan 2015'te Londra'daki Royal Albert Hall'da Kraliyet Filarmoni Orkestra'sıyla birlikte ilk defa seyirci karşısına çıkan Titanic Live, bu yıl Stuttgart, Osaka, Münih, Tokyo ve Nürnberg’i dolaştıktan sonra ABD galasını 30 Temmuz'da Illinois'de gerçekleştirdi. Ekim ayında da Barselona, Moskova ve St. Petersburg'da düzenlenecek toplam 5 performansın ardından Sinema Senfoni Orkestrası ve Korosu eşliğinde İstanbul'a gelecek.

28-29 Ekim tarihlerinde Zorlu PSM Ana Tiyatro’da gerçekleşecek Titanic Live etkinliği, izleyenlere görüntü ve müziğin iç içe geçeceği, canlı performansı bambaşka bir boyuta taşıyacak.

Movies in Concert serisi sezon boyunca devam edecek...

Zorlu PSM’nin geçtimiz sezon Lord of the Rings ile başlattığı Movies in Concert serisi, 24-25 Şubat’ta Amadeus Live, 22-23 Nisan’da Aliens Live ve 20-21 Mayıs’ta Lord of the Rings in Concerts: The Two Towers’ı ağırlayacak.