Geri Dön

Devekuşu tatlısı tarifi

Sevimli görüntüsü ve ismi ile sofralarda dikkat çekici tatlılarından biri olan devekuşu tatlısı, içinde ki portakal ve mandalina ile yiyenlere lezzet şöleni yaşatıyor. Dış katmanındaki Hindistan cevizi dokusu ile kocaman bir tatlıya dönüşen devekuşu tatlısı için malzemeleri hazırlayın. Hafif tatlı arayanlar için, gayet kolay ve güzel sunumu ile bu tatlıyı denemenizi tavsiye ederiz. İçerisinde bol bir şekilde C vitamini içere sütlü devekuşu tatlısı için işte malzemeler...

Devekuşu tatlısı tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Beyaz muhallebi için:
-1 çay bardağı toz şeker
-1 çay bardağı nişasta
-6 çay bardağı tam yağlı süt
-1 paket vanilin

İç kısmı için:
-1 çay bardağı toz şeker
-1 çay bardağı nişasta
-4 çay bardağı portakal suyu
-2 çay bardağı mandalinanın suyu

Üzeri için:
-1 su bardağı Hindistan cevizi

Devekuşu Tatlısı Nasıl Yapılır?

-Toz şeker, süt, nişasta ve vanilini bir sos tenceresinde çırpma teli yardımıyla iyice karıştırın.
-Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
-Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve 5 dakika kadar bu şekilde pişirin.
-Muhallebiyi ocaktan alın.
-Derin bir kaseyi su ile ıslatın ve muhallebiyi içerisine dökün.
-Bu sırada ocakta portakal ve mandalinalı jöleyi hazırlayalım.
-Portakal suyu, mandalinanın suyu, nişasta ve toz şekeri koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
-Pişen jöleyi, muhallebinin olduğu kaba tam ortasından dökün.
-Oda sıcaklığında soğuyan muhallebinin üzerini streç film ile kapatın ve 1 gece buzdolabında bekletin.
-Muhallebiyi kaseden bir sunum tabağına alın ve Hindistan cevizi ile üzerini kaplayıp dilimleyerek servis edin.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber