Editörün Seçtikleri DHKP - C'de yargıç kızı

DHKP - C'de yargıç kızı

04.12.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

DHKP - C'de yargıç kızı

DHKP - Cde yargıç kızı

       Denizli'de dört gün süren operasyonun ardından elde edilen bilgiler ışığında harekete geçen Aydın Terörle Mücadele timleri, önceki gün peş peşe baskın düzenledi. Adnan Menderes Üniversitesi Turizm Bölümü öğrencileri Özlem Onat, Tülay Ergüzel, Veysi ve Erkan Argut, Eylem Kazan ile Kadriye Karataş ve Mehmet Ünsalbakar yasadışı DHKP - C militanı oldukları iddiasıyla gözaltına alındı.

       Özlem Onat'ın Uşak'ta görev yapan Yargıç Nevzat Onat'ın kızı olduğu ortaya çıktı. 22 yaşındaki Onat'ın, bir süre önce Aydın Adliyesi'nde gazetecilerin dayak yediği duruşmaya katıldığı, ardından polis tarafından gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldığı öğrenildi. Karataş, Ünsalbakar, Veysi ve Erkan Argut, savcılık tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

       Özlem'in gözaltına alınmasına tepki gösteren baba Yargıç Onat, "Kızım, polislerin gazabına uğradı. Dayak atan Asayiş Şube Müdürü'nü teşhis ettiği için peşini bırakmadılar. Adım adım izleyip herhangi bir olay olduğunda sürekli suçluyorlar. Bu nasıl anlayış. Kızımın örgüt üyeliğiyle ilgisi yok" dedi. Evde yapılan aramada örgüt dökümanlarının ele geçirildiği açıklandı.


Yazarlar