Kültür Sanat DiCaprio ile 2008 finali

DiCaprio ile 2008 finali

04.12.2008 - 01:33 | Son Güncellenme:

Yine dopdolu bir içerikle okurlarını karşılayan Milliyet Sanat’ın aralık sayısına ünlü aktör Leonardo DiCaprio kapak oldu. Plastik sanatlar, müzik, sahne sanatları ve edebiyatta da ilginç konular var

DiCaprio ile 2008 finali

Milliyet Sanat dergisi 2008 yılının son sayısında, Leonardo DiCaprio’yu kapağına taşıdı. Dergide, yarın vizyona girecek olan Ridley Scott’un “Yalanlar Üstüne” adlı yeni filminin başrolünü üstlenen Leonardo DiCaprio’nun “Titanik” ve “Kanlı Elmas” gibi uğraklardan geçerek olgunlaşma hikayesini Nil Kural kaleme aldı.
Sinema severler Milliyet Sanat’ın sinema sayfalarında ayrıca Sevin Okyay’ın bilimkurgu klasiği “Dünyanın Durduğu Gün”ün yeniden çevrimi üzerine incelemesini ve yeni filmi “Avustralya”yla beyaz perdeye dönüş yapan yönetmen Baz Luhrmann’ın Atilla Dorsay’ın kaleminden çıkan portresini okuyabilir. Agah Özgüç ise bu ayki yazısında, bizi Türk sinemasının ünlü otomobil sahnelerine doğru bir yolculuğa çıkarıyor.

Haberin Devamı

Beethoven’dan Pink’e
Naim Dilmener’in popüler müzik güncesiyle başlayan müzik sayfalarında, Marianne Faithfull’un yeni albümü üzerine Tuğrul Eryılmaz’ın yazdığı ‘usta işi’ incelemeyi okuyabilirsiniz. İzleyen sayfalarda, Beethoven’ın tüm eserlerini kaydeden İdil Biret‘le yapılan söyleşinin yanı sıra, ilk albümünü çıkaran Luxus grubu üyelerinin Milliyet Sanat’ın sorularına verdiği cevaplar yer alıyor. The Cure’un dört yıldır beklenen yeni albümü “4.13 Dream” Berrin Karakaş’ın, Pink’in yeni albümü “Funhouse” ise Aslı Onat’ın kaleminden Milliyet Sanat’a taşınıyorlar. Kemal Küçük ise bu sayıda Türkiye’nin gelecek vaat eden kemancılarını kaleme alıyor.

Kriz ve edebiyat
Edebiyat sayfalarında Murathan Mungan, Milan Kundera’nın bir metni üzerinden ünlü romancının ‘cinsel politika’sını sorguluyor. Yeni romanı “Umut” 1 Kasım’da kitap vitrinlerine çıkan Ayşe Kulin’le Zeynep Özkartal söyleşiyor. Almanca yazdığı “Haliçli Köprü” 10 yıl sonra Türkçe’de yayımlanan Emine Sevgi Özdamar, yeni romanı “Gizliajans”la yeniden karşımıza çıkan Alper Canıgüz ve çocukluk anıları geçtiğimiz günlerde Türkçe’ye kazandırılan Nobel Ödüllü yazar Jose Saramago’yla yapılan söyleşilere dikkat... Ömer Türkeş’in ve Tahir Abacı’nın krizin kitap sektörü ve edebiyat üzerindeki etkilerini tartıştığı yazılar da sanat çevresinde hayli konuşulacağa benziyor.

Haberin Devamı

DiCaprio ile 2008 finali

Plastik sanatlarda 2008
Milliyet Sanat’ın plastik sanatlar sayfalarını açan AICA Başkanı Ayşegül Sönmez, yazısında 2008 yılını, Türk sanatçılarının dünyaya açılması, yeni sanatçılara ilgisizlik ve sanatta sansür başlıklarıyla değerlendiriyor.
Osmanlı Bankası Müzesi’ndeki “Osmanlıların Paris’i” sergisi bağlamında Milliyet Sanat’a konuşan Edhem Eldem, Jön Türklerin Paris deneyimlerini ele alıyor. İstanbul Aksanat’taki “Metamorfoz”, Ankara’daki “Aloşname” ve Urfa’daki “Kesit”, dergide incelenen sergilerden yalnızca birkaçı.
Yasemin Bay ise bu ayki atölye söyleşisinde, ressam Nedret Sekman’ın dünyasına konuk oluyor.