Stil Didem Antebi- Röportaj

Didem Antebi- Röportaj

19.03.2012 - 00:00 | Son Güncellenme:

Modazon takipçilerine özel yaptığımız stil röportajlarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bu haftaki konuklarımızdan ilki, güzelliği ve şık stili ile olduğu kadar, bugünlerde çok popüler olan blog dünyasında “ Didem Likes “ adlı blogu ile moda dünyası ile ilgili yaptığı paylaşımlarla da adından söz ettiren Didem Antebi. Sizleri, Didem Hanım ile moda ve stil üzerine yaptığımız keyifli sohbetimizle başbaşa bırakıyoruz!..

Didem Antebi- Röportaj

-Öncelikle bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

Haberin Devamı

Merhabalar, liseyi Ayazağa Işık Lisesi’nde okudum daha sonra Yeditepe Üniversitesi moda tekstil tasarim bölümünden mezun oldum. 3 sene Roman hazir giyimde, 1 sene de Park Bravo’da tasarimci olarak görev yaptim.

-Tasarım okumak ve bu alanda çalışmak çocukluk hayaliniz miydi, yoksa sonradan verilmiş bir karar mı oldu?

Çocukluk hayalim resim, fotograf gibi görsel sanatlarokumaktı; fakat sonunda moda tekstil tasarim oldu. Tabi bu da cok sevdiğim ve istediğim bir bölümdü.

-Birçok hazır giyim firmasında çalıştığınızı biliyoruz. Sizce bir tasarımcının bu sektörde başarılı olması için, kurumsal firmalarda çalışması mı , kendi adına oluşturduğu markasıyla mı yola ilerlemesi gerekir?

Bence kesinlikle üniversite sonrasi kurumsal bir firmada deneyim kazanmak gerekli. Kumaşlari tanimak , çizim, kalip, kesim konusunda ileri bir seviyeye gelmeli , ondan sonra kendi ayaklari üstünde durmaya ,kendi markasini çikarmaya çalişmali.

Haberin Devamı

-Genç yaşta kariyerinizde başarılı bir şekilde ilerlerken, evlendiniz ve çocuk sahibi oldunuz. Bu güzel gelişmeler, hayatınızın gidişatını nasıl etkiledi?

Bu gelişmeler tabiki bütün hayatımı etkiledi. Çok erken yasta basladiğim iş kariyerimi bitirmek zorunda kaldim ,çocuk sahibi oldum dünyanin en güzel hissini yaşadim ve sanirim anne olmak her kariyerden , her meslekten daha zor.

-Blogunuzu açmaya nasıl karar verdiniz?

Açıkçası çok fazla zamanimi almadan, beni yormadan insanlara sesimi duyurmak; zevklerimi ve yorumlarimi paylaşmak istedim. Sanirim blog da suanda insanlara ulaşmanın en kolay ve masrafsiz yolu.

-Sizce moda nedir veya ne olmalıdır?

Bence moda kesinlikle kendin olmaktir; sanattan , müzikten, resimden etkilenip kendi çizgini yaratmak, akımlarin kölesi olmamaktır. Kısacası kendi çizgini yaratmaktir.

Didem Antebi- Röportaj

-Didem Antebi stilini bize üç kelime ile anlatabilir misiniz?

Klasik, net, yalin çizgiler diyebiliriz..

-İnternetin moda üzerinden takip edilmesi hakkında neler düşünüyorsunuz?

Bence muhteşem birşey, dünyada olan bütün defilelerden, trendlerden, eventlerden, dünya starlarindan aninda haberdar olup, sürekli kendimizi update ediyoruz. Bizler için büyük bir avantaj olduğunu düşünüyorum.

Haberin Devamı

-Istanbul Fashion Week kapsamında en çok hangi tasarımcının koleksiyonunu beğendiniz?

En çok Gamze Saraçoğlu defilesini beğendim; renkler ,kumaşlar, kombinler çok güzeldi. Çok oturmuş ve kendinden emin bir koleksiyondu.

-Modanın doğuşundan itibaren, hangi on yıllık periyotta yaşamak isterdiniz?

Sanırım beni en çok çeken seneler 1920-30 lar; o dönemdeki saç aksesuarlari, püsküllü elbiseler,eldivenler hep beni cezbetmiştir.

-Özel hayatınızda hangi marka/tasarımcılardan alışveriş yapmayı tercih ediyorsunuz?

En çok Phillip Lim, Alexander Mcqueen, Dolce & Gabbana, Sandro, Michael Kors, Stella McCartney ve tabiki Gucci.

-İlerde kendi adınıza oluşturacağınız bir koleksiyon hazırlamayı düşünüyor musunuz?

Şu anda düşünmüyorum ama iyi bir teklif gelirse neden olmasın.

-Son olarak, Modazon takipçilerine vermek istediğiniz bir mesaj var mı?

Önce sizlere teşekkür ederim bana yer verdiğiniz için, sonra da Modazon okuyucularina bu röportaji okuduklari için. Blogumu takip etmeyi unutmayin :) Görüşmek üzere..

Yazarlar