Editörün Seçtikleri Dijital milyarder

Dijital milyarder

03.01.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Dijital milyarder

Dijital milyarder


       Bilgisayar sektörü devi Microsoft'un sahibi Bill Gates, "dijital kıyamet tehlikesinin henüz atlatılmadığı ve önümüzdeki bir ay bilgisayar kaynaklı aksaklıkların yaşanabileceği" uyarısında bulundu. Bill Gates, "Bazı bilgisayar sistemleri çökebilir, karışıklığa neden olabilir" dedi. Öte yandan uzmanlar asıl tehlikenin bugün dünya çapında mesailerin başlamasıyla ortaya çıkabileceği uyarısında bulundu.
       * ABD: 2000 yılına girildikten hemen sonra ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) kullandığı casus uydu istihbarat sisteminde meydana gelen iki saatlik arıza Washington'da paniğe yol açtı. Yedi nükleer santralin bilgisayar programlarında sorunların ortaya çıktığı, ancak bunların kısa sürede çözüldüğü ve güvenlik sistemleri üzerinde etkili olmadığı bildirildi.
       * ÇİN: Bazı bankalarda, kredi kartlarında sorun yaşandı. Taksilerin sayaçları çalışmadı.
       * GAMBİYA: Bilgisayar sistemlerindeki arızalar nedeniyle ülkenin birçok bölgesi 2000 yılını elektriksiz karşıladı.
       * GÜNEY KORE: Ansan kentindeki bir hastanede bilgisayarlar arızalanınca, 1 Ocak 2000'de doğan bebeklerin doğum tarihi 1 Ocak 1900 olarak kayıtlara geçti.
       * ALMANYA: Bir bankanın bilgisayar sisteminde meydana gelen arıza, bir kişinin banka hesabına yaklaşık 13 milyon mark akmasına neden oldu. Hesaptaki tek yanlışlık para miktarıyla kalmadı. Bilgisayarda hesap tarihi de, 30 Aralık 1899 olarak görünüyordu.

Yazarlar