Kültür Sanat Dj Mehdi - Fransa

Dj Mehdi - Fransa

28.08.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

2006 yılında son single’ı I Am Somebody’nin Masters At Work ve Kenny Dope remixleri ile dans listelerini altüst eden Dj Mehdi Rock’n Coke’ta yerini alıyor.

Dj Mehdi - Fransa



Tunus kökenli Fransız hip hop – electro prodüktörü Dj Mehdi, kariyerine Different Teep, Ideal J ve Maffia K’1 Fry gibi gruplarla çalışarak başladı. 1996 ve 2001 yılları arasında bu gruplarla peşpeşe değişik albüm prodüksiyonları gerçekleştirdi. 113 grubu için yarı zamanlı prodüktör olarak uzun süre çalışan Mehdi, Different Teep ve Karlito projelerinin hemen hemen tüm prodüksiyonlarınıda üstlendi.

Aynı zamanda elektronik dünyadan çok sayıda isme remix çalışmaları yaptı ve hem Fransa’da hem de uluslararası platformda Femme Fatale, Just For Kicks ve Megalopolis gibi çok sayıda film için soundtrack çalışmaları gerçekleştirdi.

Haberin Devamı
Mehdi hip hop ve elektronik müziği birleştirdiği bu çalışmaları sonucunda, Fransız yeraltı hip-hop müzik sahnesinin en önemli prodüktörlerinden biri haline geldi. Daha sonra ise Daft Punk, Cassius, MC Solaar, Futura 2000, ve Asian Dub Foundation gibi isimlerle stüdyoya girdi.

Efsanevi kült plak şirketi Ed Banger ile sözleşme imzaladıktan sonra Pedro Winter (aka Busy P) ile disco-hop sounduna yönelen Mehdi, Paris’in ünlü kulübü Pulp’ta çok sevilen dj setlerini hayranlarıyla buluşturdu. Kendi adını taşıyan ilk albümünü The Story of Espion adıyla 2002 yılında yayınlayan Dj Mehdi, daha sonra ilkinin başarısını bile gölgede bırakan Lucky Boy albümünü geçtiğimiz yıl piyasaya sürdü.

Son yıllarda Timbaland gibi isimlerin çalışmalarıyla iyice yükselişe geçen indie/electronic ve hip hop birleşimi yeni bir müziğin aslında dünyadaki ilk temsilcilerinden biri olan Mehdi bu müziğin dünyaya yayılmasında önemli bir rol oynadı. 

Rock'n Coke / Alternatif Sahne
1 Eylül Cumartesi, 22:00





Yazarlar