Meme Estetiği Konusunda Doğru Bilinen Yanlışlar

Estetik meme ameliyatı olan kadın sayısı her sene katlanarak artıyor. Her kadını ilgilendiren meme estetiği ameliyatlarıyla ilgili doğru bilinen yanlışları Doç Dr Çiğdem Ünal 'la konuştuk. Doğum ve emzirme dönemi tamamlandıktan sonra kadınların en çok talep ettiği işlem meme dikleştirme oluyor. Hastanın isteğine ve muayene bulgularına göre dikleştirme ameliyatı ile beraber büyütme de planlanabiliyor. meme büyütme ameliyatları ise kadınlarda liposuction sonrası en sık talep edilen ameliyatlardan.

Haberin Devamı

Meme küçültme talebiyle gelen hastlar ise, boyun, sırt ve omuz ağrısı, meme altında pişik ve kıyafet bulmada zorluk şikayetiyle başvuruyorlar. Her 3 grup estetik meme ameliyatı da hasta memnuniyeti açısından son derece yüz güldürücü sonuçlar veriyor. Doç. Dr. Çiğdem Ünal, meme estetiği ile ilgili en sık doğru bilinen yanlışları şöyle özetledi:

1.Silikon protezlerin 10 senede bir değiştirilmesi gerekir

YANLIŞ

Meme büyütme ameliyatlarında 5. jenerasyon protezleri kullanılıyoruz. Bu son jenerasyon protezlerin özelliği, içindeki jel tabakanın yüksek kohesiviteye sahip olması, yani protezin şeklini koruması. Şeklini muhafaza eden protezlerde memede protezin deformasyonuna bağlı şekil bozukluğu ve silikon sızması gibi sorunlara çok daha az rastlıyoruz. Son jenerasyon implantların kullanıldığı kişilerde, protezin “ömrünü tüketmesine” bağlı bir son kullanım tarihi söz konusu değil. Ancak, daha eski jenerasyon protezlerde değişim söz konusu olabilir.

2.Silikon protezle emziremeyeceğim.

YANLIŞ

Meme büyütme ameliyatında yerleştirdiğimiz implantları memenin süt kanallarını içeren meme glandının altına, bazı hastalarda bu glandın altındaki pektoral kasın veya kası örten zarın altına yerleştiriyoruz. Dolayısıyla süt vermeyi engelleyen bir durum olmuyor.

3. Meme küçültme ameliyatlarından sonra çok iz kalıyor.

Meme büyüklüğü çoğu kadında omuz ve sırt ağrısı, gömlek vb kıyafetleri rahat kullanamama, yazın denize girerken ve özel hayatında rahat hissedememe gibi sorunlara yol açıyor. Meme küçültme ameliyatında hedeflediğimiz en önemli şey hastanın vücuduyla uyumlu bir meme büyüklüğüne kavuşması. Küçültme ameliyatından sonra kalan iz, çeşitli kremler, silikon jeller ile minimuma indirilebiliyor. Estetik ameliyatlar içinde en mutlu ayrılan hasta grubundan biri meme küçültme talep eden hastalar oluyor.

Haberin Devamı

4. Protezler eskiyince sızıntı yapar deniyor..

10- 15 sene önce kullanımı hemen hemen kalkan salin solusyonla dolu protezlerde sızma günümüzde kullanılan silikon protezlere göre daha sık görülürdü. İçi sıvı dolu olduğundan sızma sonrası asimetriler daha belirgin olarak anlaşılabiliyordu. Hala bu eski implantları olan kişileri ameliyat edip mevcut protezlerini son jenerasyon silikon jel implantlarla değiştirebiliyoruz.

Günümüzde kullanılan 5. jenerasyon implantlarda ise sızma eski protezlere göre çok daha az olsa da görülebilir, ancak implantın kapsülü daha sağlam olduğundan gördüğümüz zaman bile “sessiz ruptur” dediğimiz, silikon protezin dış kapsülü içinde kalan bir sızma tespit ediliyor. Nadiren bu kapsülü aşıp meme içine sızıyor.

Haberin Devamı

5.Silikon protezimin şeklini (yuvarlak veya damla) hasta olarak ben seçmek isterim

YANLIŞ

Protez şekli hastanın meme büyüklüğü ve şekli, göğüs kafesinin yapısı, hayat tarzı, profesyonel sporu olup olmamasına göre plastik cerrahı tarafından tayin edilmelidir. Emzirme sonrası memesinde sarkma olmuş bir hastayla, emzirmemiş, meme yapısı daha farklı birine yerleştirilecek implantın şekli, büyüklüğü birbirinden farklı olacaktır

6. Dergide bulduğum ....'nınki gibi bir meme istiyorum...

YANLIŞ

Estetik ameliyatlar veya girişimler her bireyin yüzüne veya vücuduna uygun şekilde planlanmalıdır. Boyu 1.45cm olan birine konacak meme protezi büyüklüğüyle boyu 1.80 cm olan birine konacak olanın büyüklüğü aynı olamaz. Hastanın meme şekli, ailesinde meme hastalığı olup olmadığı, vücut yapısı, doğum yapıp yapmadığına dikkat edilerek cerrahi müdahale planlanır.

7. Meme büyütme meliyatı oldum, onun için ilerde memem sarkmaz

Meme “cup” ölçüsü B cup ve üzeri kişilerde belli bir oranda meme dokusu olduğu için yaşla beraber protezin yeri değişmese de, meme dokusu implantın üzerinden sarkabilir. Çok küçük memelerde sarkma görülmeyebilir. Sarkma durumunda dikleştirme yapmak gerekir.

8. Meme küçültmeameliyatından sonra emziremem

Çoğu hastada meme küçültme ameliyatı sırasında süt bezleri korunur, meme küçültme tekniği süt bezlerini koruyacak şekilde seçilir. Hastaların büyük kısmı süt verebilirler. Ancak, eğer meme çok büyükse, çok az oranda hastada meme başı ile süt bezlerinin bağlantısı korunamaz. Bu hastalar süt veremezler.

9. Meme dikleştirme ameliyatı olursam bebeğim olduğunda süt veremem

YANLIŞ

Meme dikleştirme, yeterli meme büyüklüğü olan kişilerde kişinin kendi dokusu kullanılarak yapılır. Küçük memelerde meme protezi konur ve bunun üzerinden dikleştirme uygulanır. Her iki durum da süt vermeye engel teşkil etmez

http://www.drcigdemunal.com