Sonucu Dudak Isırtıyor

Herkese Selamlar,
Bu hafta "Dudak Estetiği" hakkında bazı bilgiler vermek istiyorum.

Sizlerin de bildiği gibi, güzellik algısı zaman geçtikçe şekil değiştirir. İçinde bulunduğumuz dönemin koşulları beğenilerimizi ve algılarımıza yön verir. İdeal güzelliğin tanımı da zaman içinde toplumsal değerlere bağlı olarak değişmiştir ancak ‘Güzel Dudak’ algısı ile ilgili görüşler aynı kalmıştır.

Dudakların hacimli ve dolgun görünmesi günümüzde olduğu gibi geçmişte de güzelliğin simgesi olarak kabul edilmiştir. Sadece güzellik simgesi olarak değil, dolgun dudaklar aynı zamanda doğurganlığın, kadınsılığın, gençliğin, çekiciliğin, sembollerinden biri olarak tarih boyunca kabul görmüştür.

Haberin Devamı

İdeal Dudak Nasıl Olmalı?

Dudak estetiği, dudakların büyüklüğü, dolgunluğu, inceliği veya kalınlığı, yüzün diğer üyeleri olan burun, yanaklar, gözler, kaşlar, çene ve dişlerle uyumlu ve orantılı olmalıdır. Dolasıyla sadece dudakları şişirmeyi amaçlayan ve yüzün diğer yapılarıyla uyumunu gözetmeyen uygulamalar çok yapay bir görünüme yol açabilmektedir.

Estetik Dudak Ameliyatları En Kalıcı Yöntem

Eğer mevcut dudak yapınızın ince, cansız, zayıf olduğunu düşünüyorsanız bugün sahip olduğumuz ileri cerrahi yöntemler ve ameliyatsız uygulamalar ile dudaklarınıza daha genç, çekici ve dolgun bir görünüm vermek mümkün. Dudak estetiği uygulamaları birkaç şekilde yapılır.

Dudak dolgusu tüm dünyada en sık uygulanan ameliyatsız estetik girişimlerden biridir. Dudak dolgusu pratik olarak uygulanması ve hızlı sonuç vermesi nedeniyle uzun zamandır birçok kadının ilk tercihidir.

Ofis şartlarında, anestezi ve ameliyathane gerektirmeden yapılabilen uygulama yaklaşık 10 dakika kadar sürer ve etkisini hemen gösterir.

Dudak Dolgusu uygulamasını hazır dolgular yerine de kişinin kendi yağı ile yapılabilir. Yağ Dolgusu ile yapılan uygulama ameliyathane ortamında gerçekleşir. Vücudun farklı bir bölgesinden alınan yağlar, laboratuvar ortamında özel olarak hazırlanarak dudaklara enjekte edilir. Bu yöntem dolgu maddelerinin az da olsa mevcut olan alerjik reaksiyonlarından riskinden kaçınmak adına bulunmuş yöntemlerdir. Dudağa uygulanan hazır dolgularda kalıcılık süresi 1- 1 buçuk yıl kadarken, yağ enjeksiyonunun etkinlik süresinin daha uzun sürmesi ve hiç alerjik yan etkisinin olmaması ise yöntemin dolgu maddelerine göre daha avantajlı olduğu noktalardır.

Haberin Devamı

Beyaz dudak dediğimiz bıyık bölgesinin geniş olduğu hastalarda ise 'Dudak Estetiği‘, Dudak Kaldırma’ yani 'Lip Lift' ameliyatı ile yapılır. Lokal anestezi altında yapılan yarım saatlik bir işlemle içeri dönmüş dudaklar dışa doğru alınarak daha dolgun bir görünüm verilir. Bu işlem ömürlüktür, yani kalıcıdır. Ancak burun kökünde çok silik ve belirsiz de olsa bir iz bırakabilir.

Yapay Görünen Dudaklar Korkulu Rüyanız Olmasın!

Günümüzde belki de bir çok kişi dudak estetiği olmak istediği halde, çevresindeki kötü sonuçlar almış kişiler nedeniyle bu isteklerini ertelemek ya da vazgeçmek durumunda kalıyor. Hatalı uygulamalar ile arı sokmuş gibi görünen dudaklar, ya da bilinçsiz dolgu işlemleri ile ördek gagasına benzer bir görüntüye sahip oluyor. Ancak unutulmamalıdır ki, dudak estetiği olmak demek risk almak demek değildir. Doğru ellerde yapılan işlemlerle doğal çizgilerden uzaklaşmadan da dudak estetiği yapılabilir.

Haberin Devamı

Dudak estetiği ameliyatları ve uygulamalarındaki temel amaç, dudakların doğal görünümünü bozmadan, dudağın anatomik özellikleri ve kapasitesi oranında biraz daha belirgin ve dolgun hale getirmek olmalıdır. Bu prensiple yapılan işlemler kişinin yüz yapısı ile ters düşmez ve anormal görüntü oluşturmaz. Dolayısıyla dudak estetiğinden değil, yanlış işlemlerden korkmak gerekir.

Dudak Estetiğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yapılacak olan şey ister ameliyatsız bir uygulama, isterse cerrahi bir işlem olsun mutlaka dudaklarınızın özelliklerini doktorunuzla birlikte analiz etmeniz ve dudaklarınızın hangi kısımlarının büyümesi gerektiğinin saptanması gereklidir. Detaylı şekilde yapılan analiz sayesinde dolgun ve aynı zamanda doğal görünümlü dudaklara kavuşmanız daha sağlıklı olacaktır. Tabii ki her zaman vurguladığım gibi tüm bu işlemler için tercih edeceğiniz hekimin deneyimi çok çok önemlidir.

Unutmayın ki dudaklar da en az burun kadar kişiye özeldir, burnunuz için saatlerce planlama yaptığınız gibi, dudaklarınızla ilgili de nasıl bir beklenti içinde olduğunuzu belirterek, doktorunuzun planlarını dinleyerek detaylı bir hazırlık yapmanız gerekir.

Güzellik dolu günler dilerim...

Doç. Dr. Gürkan Kayabaşoğlu
KBB ve Yüz Cerrahisi Uzmanı


Sorularınız İçin :
Telefon : 0542-522-54-54