14 Şubat Aşk Tutamacı Estetiği

Aşk tutamacı (love handle), kadınlarda belin yanlardan arkaya doğru olan kısımlarında oluşan bölgesel yağ oluşumlarıdır. Gereğinden fazla miktarda artan bu yağ dokuları, duyguları, sevgiyi ve aşkı yansıtmak için sevgililerin, partnerlerin birbirine sarıldığında elleriyle hissettikleri bombeli kısımlardır. Bu yüzden aşk tutamacı olarak adlandırılmıştır.

Aşk tutamaçları kulağa ne kadar romantik gelse de aslında estetik bir kusurdur. Bel ile basen arasındaki içe doğru kavisli kadına özgü estetik hattı yok eder, erkeksi ve kalın bir çevresi yaratır. Aşk tutamacını oluşturan yağlar, sürekli artma ve bel çevresinde yağlı bir simit görünümü oluşturacak şekilde yayılma eğilimi gösterir. Zamanla, özellikle düşük bel pantolonlardan dışarı fırlar ya da pantolonun üzerine sarkar.

Haberin Devamı

Aşk Tutamacı Neden Olur?

Bu estetik sorunun oluşumuna neden olan birçok faktör vardır. Aile fertlerinde olması, oluşumu direkt tetikler. Dengesiz, aşırı, yüksek kalorili beslenme, hareketsizlik, orta yaş üzerinde olmak, hormon üretiminde dengesizlik, kullanılan bazı ilaçlar, çok sık yapılan diyetler ve gebelikte alınan kiloların kadın vücudunda etkilediği ilk bölgelerden biri aşk tutamaçlarıdır.

Ülkemizdeki kadınların yarısının kilolu ve obez olduğunu dikkate alırsak, etrafımızın aşk tutamacı ile kuşatıldığını söylemek yanlış olmaz.

Vaser Lipo ve Lazer Lipoliz ile Aşk Tutamacı Estetiği

Kadınların bel çevresine yapışan aşk tutamacını oluşturan bölgesel inatçı iri yağ hücreleri, yağ aldırma ya da vücut şekillendirme yöntemleri ile vücuttan kalıcı olarak çıkarılmaktadır. Bunun için laser lipoliz ya da vaser lipo vücut şekillendirme teknikleri uygulanmakta, yağlanmanın miktarı ileri düzeyde ise liposuction yöntemi tek başına veya diğer yöntemlerle kombine edilerek devreye sokulmaktadır.

Yağlar Yarım Saatte Yok Ediliyor

Ortalama yarım saat ile 1 saat arasında tamamlanan vücut şekillendirme yöntemlerinden lazer lipoliz işleminde, dikiş gerektirmeyen küçük kesilerden yağlı bölgelere girilir. Gerekli miktardaki yağ dokusu parçalanarak vücut tarafından emilip atılmasına izin verilir. Bazı durumlarda sıvılaştırılan fazla yağ dokusu dışarı çekilir. Lazer ışınlarının yaptığı işlemi vaser lipo yöntemi ses dalgalarıyla gerçekleştirmektedir.

Haberin Devamı

Çok fazla yağ dokusu sözkonusu ise liposuction yönteminden yararlanılır. Operasyon çoğunlukla lokal anestezi altında yapılmaktadır. Hasta aynı gün taburcu edilmektedir. İşlem bölgesinde oluşan hafif ödem ve renk değişimi 1 haftada minimal seviyeye inmekte, hasta 3-4 gün içinde işbaşı yapabilmektedir. Tam iyileşme ve bel çevresinde incelmenin en net sonuçları 1 ila 1.5 ayda ortaya çıkmaktadır. Lazer lipoliz ve vaser lipo işleminde, operasyon bölgesindeki deri dokusundaki hafif düzeydeki gevşeme ve sarkıklar da ayrıca germe işlemi gerektirmeden ortadan kalkmaktadır.

Operasyonun ardından, beslenme ve hareketli yaşam konusuna dikkat edildiği sürece aynı bölgeden tekrar kilo alımı çok uzun yıllar sözkonusu olmamaktadır.

14 Şubat Sevgililer Günü’nüz kutlu olsun.

Sonraki yazımızda görüşmek dileğiyle,

Haberin Devamı

Sağlık ve sevgiyle kalın…

www.tayfunturkaslan.com

Instagram://drtayfunturkaslan

Facebook://DrTturkaslan