Mutlu Çiftleri Bekleyen Fazladan 6 Kiloluk Yağ Dokusu

Çağımızın kronik sorunu fazla kiloya neden olan faktörlere bir yenisi daha eklendi. Düzenli ve mutlu bir evlilik ya da ilişki yaşayan çiftlerin, bekârlardan yaklaşık 6 kilo fazla yağ dokusuna sahip olduğu bilimsel olarak kanıtlandı.

Avustralya’daki Queensland Üniversitesi bilim insanları 15 binden fazla kişinin 10 yıllık verilerini inceledi. Elde edilen araştırma sonuçlarına göre mutlu evlilik ya da ilişki yaşayan partnerlerin kilosu, bekârlara göre 5.8 kilo daha fazla çıktı. Araştırmacılar bunun nedenini, “Evli ya da birlikte sorunsuz yaşayan çiftler, sağlıksız davranışları teşvik ediyorlar. Düzenli olarak yenilen aile yemekleri, birlikte tv izleme, alkol alma gibi davranışlar sergiliyorlar. Bu da fazla kilo alımına neden oluyor” şeklinde açıklıyorlar.

Haberin Devamı

Kilolu Hayatın Nedenleri

Bu bilimsel araştırma, birçok kronik hastalığın tetikleyicisi olan aşırı kilo ve obeziteye yol açan önemli faktörlerden birine bir yenisini daha eklemiş oldu. Yaşlanmaya birlikte metabolizmanın yavaşlaması ve besinlerden alınan enerjinin yakılamayan miktarlarının kiloya dönüşmesi, genetik yatkınlık, spordan uzak bir yaşam, fast food tarzı sağlıksız ve dengesiz beslenme, stres ve uykusuzluğun kilo artışındaki başlıca aktörler olduğu unutulmamalıdır.

Bu Rakamlar Neden Kilo Veremediğimizi Açıklıyor

Alınan kiloların özellikle ülkemizde kalıcı hale gelmesi ve sürekli arttığı gerçeğini ise rakamlar ortaya koymaktadır. Her 100 kişiden ortalama yarısı fazla kilolu ve obez iken, Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre yine ülkemizde haftada 2.5 saat düzenli spor yapan insanların oranı yüzde 4.7. Bu verilere göre 100 kişiden 88’i spora hiç vakit ayırmamaktadır. Bu tablo, diyet ve egzersizden uzak bir yaşam tarzının kilo artışını beraberinde getirdiğini, alınan kiloların verilmesinden uzak bir yaşam tarzına sahip olduğumuzu gözler önüne sermektedir.

Mutlu Çiftlerin Artan Kilosu İçin Yağ Aldırma Yöntemleri

Mutlu bir evliliğin de mutsuzluk getirebilecek kilo artışı şikâyetini ortadan kaldırmak için tıbbi olarak tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. Bunlardan, vücut şekillendirme yöntemi olan lazer lipoliz ile bölgesel zayıflama işlemi, fazla yağların biriktiği hemen her vücut bölgesine başarılı bir şekilde uygulanmaktadır. Bir diğer işlem ise lazer liposuction’dır. Bölgesel kilolar fazla miktarda ise iki yöntem de aynı anda kombine edilerek gerçekleştirilir. Bu yöntemler yağ aldırma olarak da bilinmektedir.

Haberin Devamı

Kadınların ve erkeklerin en fazla kilo aldığı bölgeler olan göbek, bel çevresi ve basenlerde kalıcı sonuçlar veren yağ aldırma kombine işlemi, ortalama 1 saat kadar sürmektedir. İşlem yapılacak bölge işaretlenir. Lazer lipoliz için küçük kesilerden girilerek yağ dokusu hücrelerinin zarları patlatılarak sıvı hale getirilir. Vücut bu sıvıyı emerek atar. Fazla miktarda yağ sıvısı lazer liposuction ile dışarı çekilir. Operasyon bitiminde kesiler küçük olduğu için dikiş atılmasına gerek kalmamaktadır. İyileşme dönemi konforlu ve hızlı gerçekleşmektedir. Kısa bir süreliğine korse kullanımı, 2. gün işbaşı yapabilme hastaya avantaj sunmaktadır. Operasyonun hemen ardından vücuttaki değişim gözle görülür. Sonuçların tam olarak oturması ve tam iyileşme genellikle 6 hafta sonra gerçekleşir.

Haberin Devamı

Lazer Lipoliz Sonrası Aynı Bölge Tekrar Yağlanır mı?

Lazer lipoliz ve liposuction ile yağ aldırma ve vücut şekillendirme yönteminin sonuçları uzun yıllar kalıcılığını korumaktadır. Aynı bölgeden kilo alınması çok zordur. Kişi, beslenmesine ve sportif hayat tarzına biraz hassasiyet gösterdiğinde işlemin sonuçları çok daha uzun zaman aralığına yayılmaktadır. Yağların alındığı bölge, pürüzsüz, gergin, genç ve estetik bir görünüme kavuşur. Kilo artışının önüne geçilerek fit bir vücutla evliliklerdeki mutluluklar daha da arttırılabilir.

Sonraki yazımızda görüşmek dileğiyle,

Sağlık ve sevgiyle kalın…

www.tayfunturkaslan.com

Instagram://drtayfunturkaslan

Facebook://DrTturkaslan