Sağlıklı Beslenme Doğadan gelen mucize

Doğadan gelen mucize

09.01.2007 - 09:18 | Son Güncellenme:

Öyle bir ürün düşünün ki vücudu bakterilerden koruyor, mideyi güçlendiriyor, kansızlığı gideriyor...

Doğadan gelen mucize

 

Kenan APAYDIN, Milliyet Blog yazarı

Öyle bir ürün düşünün ki vücudu bakterilerden koruyor, mideyi güçlendiriyor, kansızlığı gideriyor, damarların açılmasına yardımcı oluyor, romatizmaya, ağrıya, alerjiye iyi geliyor, iştah açıyor. Diğer tatlı ve meyvelerin zıttına dişleri ve diş etlerini temizleyip parlatıyor, ağızdaki yaraları tedavi ediyor, sıcak olarak kullanıldığı zaman şerbeti kabızlığı kısa sürede geçiriyor, ılık olarak tüketildiği zaman zayıflatıcı etkisi var…… vs, vs. evet baldan bahsediyorum…. Her bir bal arısının 4-6 haftalık ömrü boyunca her seferinde sadece bir toplu iğnenin başı kadar taşıyabildiği çiçek özleri, arıların kanat çırpışları ile 1/10 oranına düşürülüyor ve bal ortaya çıkıyor… Ş kg çiçek nektarının taşınabilmesi için yaklaşık 900 arının 1 gün boyunca çalışması gerekiyor ve bunun sadece 50 gr’ ı bala çevrilebiliyor. Kovanından 5 km uzaklaşabiliyor ve konacağı çiçeği 2 km den görebiliyor. Konup faydalandığı çiçeğe bir işaret koyuyor ki daha sonra başka arılar aynı çiçekte oyalanmasın. Bulduğu bir bal kaynağını kovandaki diğer arkadaşlarına haber vermek için kovanına geri dönüyor ve güneşin o anki konumuna göre havada dans ederek diğer takım arkadaşlarını haberdar ediyor. Bir ana arı hayatında 1 kere çiftleşmesine rağmen (yaklaşık 4000 metre yükseklikte ve -18-20 derecede) her gün kendi hacminin kat be katı yumurta yumurtlayarak koloninin devamlılığını sağlıyor….

Aslında size anlatmak istediğim daha ziyade balın faydaları ama, bu çalışkan canlıların büyüleyici hikayelerini de biraz paylaşmak istedim. Haklarında yazacak o kadar çok şey var ki… onlar kesinlikle Allahın bir lütfudur bizlere.

Ben her gün sabah aç karına 1 yemek kaşı bal yemeye çalışıyorum, gerçekten kullanmaya başladığınız andan itibaren faydasını görmeye başlıyorsunuz, daha az acıkmanıza ve yemek yememenize neden oluyor ki bu da zayıflamak isteyenler için bence kaçınılmaz bir fırsat. Ayrıca sizi dinç geçireceğiniz bir gün bekliyor. Daha önceleri yaşadığım mide ağrılarım da artık yok. “Sabah sabah bir kaşık dolusu bal yenilir mi?” diyorsanız; aynı miktarda balı ılık su ile karıştırarak daha alınması kolay hale getirebilirsiniz.

Bir tavsiyem daha olacak. Arı sütü. Evet belki biraz pahalı ve bulunması zor bir ilaç ama etkileri mucizevi. Şu küçük örnekle açıklamaya çalışayım; ana arı hep aynı cins yumurta yumurtlar. İşçi arılar ise koloninin ihtiyacına göre yumurtaları besleyerek cinslerini belirlerler. 3. kalite verilen sütten erkek arılar meydana gelir ve ömürleri birkaç haftadır

2. kalitede verilen süt ile işçi arılar meydana gelir ve bu arılar dişi oldukları halde yumurtlayamazlar ve ömürleri 4-6 haftadan ibarettir.

1. kalite sütten ana arılar meydana gelir. Bu canlılar günde yaklaşık 2000 yumurtla yumurtlayabilirler ve ömürleri 5-7 yıla kadar devam edebilir.

Sadece beslenme ile 3 yumurta arasındaki devasa farkı fark ettiniz sanırım. Arı Sütü büyüme ve gelişmeye fiziksel ve zihinsel olarak yardımcı olur, kansere, kalp ve damar hastalıklarına karşı etkilidir, sinirsel ve ruhsal rahatsızlıklara, kalp ve damar hastalıklarına karşı iyi gelir. Hepinize tavsiye ediyorum…

Herkese sağlıklı günler…

Kenan APAYDIN'ın diğer yazıları için

Yazarlar