Sağlıklı Beslenme Doğal takviyeler

Doğal takviyeler

16.11.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

Güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olabilmemiz ve kemik sağlığımızı koruyabilmemiz için günde en az 5 öğün sebze-meyve yemeli ve kalsiyum açısından zengin besinler tüketmeliyiz.

Doğal takviyeler
Formsante Dergisi

Günde 5-6 öğün sebze-meyve yiyebiliyorsak, stressiz bir ortamda yaşayabiliyorsak ve çevre kirliliğine maruz kalmıyorsak multivitamin almamıza gerek yok. Ancak yediğimiz sebze ve meyvelerin hormon veya ilaç içermeyen organik ürünler olduğundan emin olmalıyız. Eğer hamile ve yoğun iş temposu içineyseniz, diyet veya düzenli olarak spor yapıyor ve sigara, alkol kullanıyorsanız multivitamin kullanımı şart!

Haberin Devamı

Takviye ihtiyacımızı nasıl anlarız?

Vitamin ve mineral eksikliği; halsizlik, yorgunluk, konsantrasyon kaybı, tırnaklarda güçsüzlük, saçlarda dökülme, kansızlık, görme bozukluğu, ağız ve dudaklarda oluşan çeşitli yaralara neden olur. Eğer bunlara benzer şikayetleriniz varsa en kısa zamanda multivitamin takviyesinden yararlanmalısınız.

Birden fazla besin takviyesi bir arada kullanılabilir mi?

Kronik bir hastalığınız ya da sürekli kullandığınız bir ilaç yoksa besin takviyelerinin birkaçını bir arada kullanabilirsiniz.

Osteoporozdan korunmak için hangi takviyeler kullanılmalı?

Kalsiyum en sağlıklı mineral. Kemik sağlığınızı korumak için dengeli beslenmeli, kalsiyum bakımından zengin besinleri tüketmelisiniz. Osteoporoz riskine karşı kalsiyum, magnezyum, boron ve çinko minerallerini almalısınız.

Kalsiyum takviyesine hangi yaşlarda başlamalı?

Dönem dönem kalsiyum takviyesi alarak kemik sağlığınızı koruyabilirsiniz. Osteoporoz riskine karşı düzenli kullanım için en uygun dönem 30 yaş ve sonrasıdır.
Yazarlar