Geri Dön

Sütsüz Domates Çorbası Tarifi

Mükemmel sade ve kolay domates çorbası yapmaya ne dersiniz? Üstelik sütsüz domates çorbası tarifini sizinle paylaştık. Bu soğuk havalarda yazı hatırlatacak ve kış için hazırladığınız domates konserveleriyle evinizde domates çorbası yapımı oldukça basit. Peki, domates çorbası nasıl yapılır? İşte sade, kolay ve sütsüz domates çorbası tarifi...

Sütsüz Domates Çorbası Tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 10 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

2 tane rondodan geçirilmiş domates
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığının yarısı domates salçası
1 yemek kaşığı un
Tuz, baharat

Üzeri için:

1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri
1 avuç kıyılmış maydanoz

Sütsüz Domates Çorbası Nasıl Yapılır?

Sade ve kolay domates çorbası yapmaya ne dersiniz? Özellikle sütsüz domates çorbası tarifi birçok kişi tarafından internette aranıyor. Domates çorbası tarifleri arasında; kremalı domates çorbası, sütlü domates çorbası, şehriyeli domates çorbası ve sütsüz domates çorbası tarifi bulunuyor. Biz de sizin için sütsüz domates çorbası tarifi paylaştık. Peki, domates çorbası nasıl yapılır? İşte sade, kolay, basit ve sütsüz domates çorbası tarifi...

Sütsüz ve kolay domates çorbası nasıl yapılır?

Birinci adım: Geniş bir tencereyi ocağın üzerine koyun ve altını yakın. İçine yağı koyun ve kızdırın.

İkinci adım: Üzerine unu koyun ve iyice kavurun. Başka bir tarafta 2 domatesi rondodan geçirin.

Üçüncü adım: Domatesleri iyice pürüzsüz hale getirin. Domatesleri ve salçayı kavrulan una ilave edin.

Dördüncü adım: Yaklaşık 5 dakika iyice kavurun.Domatesleri üzerine 2,5 su bardağı sıcak su dökün.

Beşinci adım: İsteyen et su tableti koyabilir veya gerçek tavuk ve et suyu koyun.

Altıncı adım: Kaynamaya bırakın yaklaşık 30 dakika domatesler pişene kadar kaynatın.

Yedinci adım: Önce harlı ateşte daha sonra kısık ateşte kaynatın.Tuz ve baharatını koyun.

Son adım: Miktarları size kalmıştır. Pişen çorbayı servis tabağına alın üzerine kaşar rendesi ve maydanoz serpin. Sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber