Yaşam Domuz gribi Yunanistan’da da ölüme neden oldu

Domuz gribi Yunanistan’da da ölüme neden oldu

16.09.2009 - 00:21 | Son Güncellenme:

Yunanistan’ın başkenti Atina’da dün, domuz gribi tanısıyla tedavi altına alınan 29 yaşındaki bir Fransız yaşamını yitirdi.

Domuz gribi Yunanistan’da da ölüme neden oldu

Yunanistan Sağlık Bakanlığı daha önce hastalığa yakalanan iki kişinin başka sağlık sorunları nedeniyle öldüğünü, hiçbir sağlık sorunu bulunmayan Fransız turistin ise ülkede doğrudan domuz gribi nedeniyle ölen ilk kişi olduğunu duyurdu. İsmi açıklanmayan turistin ne zaman ülkeye geldiğine ilişkin bir bilgi verilmedi.

Ateş düşse de bulaşabilir

Bu arada, Singapur’da yapılan bir araştırma, domuz gribine yakalananların hastalığı yayma riskinin daha önce belirtildiği gibi hastanın ateşinin düşmesiyle ortadan kalkmadığını ve hastanın bu tarihten itibaren 1-2 hafta boyunca virüsü başkalarına bulaştırabileceğini ortaya koydu.
ABD’nin California eyaletinde yapılan bir mikrobiyoloji konferansında sunulan araştırmada, hastalığın insandan insana bulaşma riskinin ortadan tamamen kalkması için en kesin ölçütün öksürüğün durması olduğu kaydedildi. Söz konusu araştırmanın ardından sağlık örgütlerinin, domuz gribi hastalarının ateşlerinin düşmesinin ardından işe gidebileceklerine dair önerilerini yeniden gözden geçirebileceği belirtiliyor.

Yazarlar