Editörün Seçtikleri Dördüncü acı

Dördüncü acı

10.12.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Dördüncü acı

Dördüncü acı

Bizimkiler dizisinin basın danışmanı 10. yıl kutlamasının sabahında evinde ölü bulundu

Türkiye'nin en uzun dizisi Bizimkiler, önceki gece büyük bir coşkuyla kutladıkları 10. yılın sabahında acıyla uyandılar. 5 Aralık 1987'den beri ekrandan evimize giren dizi, Yaman Okay, Yavuzer Çetinkaya ve "Hakim Dede" Orhan Çağman'dan sonra dördüncü kaybını da verdi. Dizinin basın danışmanı, gazeteci Mustafa Gürsel, dün sabah evinde ölü bulundu.

Ceylan Otel'de yapılan renkli 10. yıl ödül töreninin tüm organizasyonunu üstlenen, en küçük detayına kadar ilgilenen Gürsel, gecenin bitiminde Cihangir'deki dairesine döndü. Alınan bilgiye göre, telefonla Gürsel'i arayan kız arkadaşı Asuman Özer, cevap alamayınca Özoğul Sokak'ta bulunan eve gitti. Genç kadın yanındaki anahtarla kapıyı açarak içeri girdi.

Özer, yoğun gaz kokan evde, Mustafa Gürsel'i banyo küvetinde yatar durumda buldu. Ambulansla Alman Hastanesi'ne kaldırılan Gürsel'in şofbenden sızan gazla zehirlenerek öldüğü anlaşıldı. Olayın duyulması üzerine şoka giren dizi oyuncuları hastaneye koştu. Bir süre önce vefat eden Orhan Çağman'ın acısını unutmaya çalışan sanatçılar Gürsel'in kaybıyla bir kez daha yıkıldı.

Robert Kolej'in ardından eğitimine ABD'de devam eden, lisansüstü ve doktorasını yaptıktan sonra Türkiye'ye dönen Gürsel, uzun yıllar Milliyet Atina Temsilciliği'ni yürüttü. TRT Genel Müdürlüğü döneminde İsmail Cem'e danışmanlık yapan Gürsel, iki kız babası. Cenaze cuma günü Teşvikiye Camii'nde kılınacak öğle namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek.

Yazarlar