Alından başlayan burunlar görüyorum

Rinoplastide önemli referans noktaları yanak, çene, alındır. Burun estetiği planlanırken, bu referans noktalarına da bakılır. Ancak bazen referans noktaları da değiştirilmelidir. Çene ucunun küçük olması ve çeneye protez koyulması artık sık olarak yapılıyor. Burun yanında, yanak ve alın referans noktaları da değiştirilebiliyor. Yanak ve elmacık kemiği yeteri kadar çıkık değilse, burun olduğundan büyük görünür. Alın, referans noktasının değiştirilebileceği çok bilinen bir konu değildir, ancak alnı da değiştirebiliyoruz.

Haberin Devamı

Estetik burun ameliyatında alın neden önemli:

Hastalarım, “lütfen burnum alnımdan başlamasın, etrafımda görüyorum çok belli oluyor” diyorlar. Burun kökünü indirmek kolay değildir, ulaşması zordur, kemik yoğunluğu fazladır ve derinin buraya adapte olması kolay değildir. Ben bu bölgede sınırları zorluyorum. Önemli bir konu, burun kemerinin yanaktan yüksekliği en alçak yerde 2 cm den daha fazla indirildiğinde, burnun önden gövdesi silinmeye başlar. Alından başlamasın diye burun kökünü normalden fazla indirmek, doğru değildir. Problem neredeyse oraya müdahale etmek gerekir.

Benim Alnıma müdahale gerekiyor mu? Nasıl anlarım?

Saçlarınızı toplamak yerine kahkül daha çok yakışıyorsa, kirpiklerinizin ucu alnınızdan öndeyse, alnınız çenenize göre gerideyse, burnunuz çok büyük olmasa bile yüzünüze büyük geliyorsa, gözlerini pörtlek buluyorsanız, basınızı hafif öne eğip aynaya baktığınızda bakışlarınız daha güzel oluyorsa, burnunuzun kökü hâlihazırda alnınızdan başlıyorsa, Alnınıza yağ enjeksiyonu gerekli olabilir.

Alın nasıl öne alınır?

Plastik cerrahi, tüm vücut dokularının şekillendirebilmektedir. Tüm vücut estetik konseptine hakim olmak zorundadır. Alnı öne almak İçin en kolay yöntemlerden birisi diz içi yada belden alınan 5-10 cc Yağ alıp, alına enjekte etmektir.

Alına Yağ enjeksiyonunda iz oluyor mu?

Hayır, iz hiç yok. 2 mm lik tek delikten Yağ alınır, 1 mm lik 2 delikten verilir.

Riskleri var mı?

Her ameliyatın riskleri var ancak diğerlerine göre çok az. Mesela rinoplasti Ameliyatı 2-3 saat sürer, Yağ enjeksiyonu 10 dakikadır. Riskleri de aynı ölçüde azdır

Haberin Devamı

Alına Yağ enjeksiyonu kalıcı oluyor mu?

Evet. Yağ alırken ve verirken, %20-40 Yağ hücresini kaybederiz. Kalan miktar sizindir ve kalıcıdır. Rahatlıkla tekrarlanabilir. Aldığımız yerde bir inceleme beklemeyin. O ameliyatın Adı liposuction:)

Alın Yağ enjeksiyonu yapay bir görüntü yaratır mı?

Hayır. Ben sık olarak yapıyorum. Kontroller sırasında ben bazen unutuyorum, hastam hatırlatıyor "alnıma da yağ enjeksiyonu yapmıştınız " diyenler oluyor.

Alın kırışıklıklarına iyi gelir mi?

Aslında kırışıklık oluşumunu biraz azaltır çünkü alın kasları ile deri arasındaki mesafeyi biraz artırmış oluyoruz.

Alına Yağ enjeksiyon İçin özel bir sistem gereklimi?

Yüz İçin kullanılan kanüller daha ince ve uçları Özel. Ben Tulip kanulleri kullanıyorum. Bu konuda gerçekten un Yapmış bir marka. 0.7, 0.9, 1,2 mm kanülleri var. Yağ alma kanülleride özel. Böylece ince Yağ alıp ince ve homojen veriliyor. Topaklaşma neredeyse hiç olmuyor.

Haberin Devamı

Alın Yağ enjeksiyonu olmadan rinoplasti olmaz mı?

Alın doğru yerdeyse gerek yok tabi ki. Alın gerideyse yapmak lazım. Alın gerideyse, rinoplasti eksik kalıyor. Alına Yağ enjeksiyonu yapılacaksa burun ameliyatının planı da değişiyor. 4 mm kemer almak yerine 2 mm kemer alıyoruz. Bu nedenle, bastan bu konuya cerrahınızla karar vermeniz lazım.

Size bir sır vereyim;), kimse Sadece burnunuza bakıp ooooo ne kadar Güzel Olmuş demiyor. Arkadaşlarınız farkında olmadan ne kadar güzelleştiğinize, yüzünüzün bütününe bakarlar. Fıstık gibi bir burun estetiği, sadece 2 mm alın geride diye hakkettiği iltifatı alamaz.

Mesela, dişler bozuksa onu da yaptıralım diyorum, ben ararım sizin İçin indirim alırım diyorum, çünkü gülüşünüz güzelleştirse benim yaptığım burun daha çok beğenilecek, ben daha da iyi cerrah olacağım.

Yazının sonuna kadar benimle olduğunuz İçin teşekkürler, Sevgiler

Dr. Barış Çakır

www.burunestetigi.info