Beverly Hills plastik cerrahi seyahati!

Los angeles seyahatini, 8 ay önce planladım. Los Angeles havaalanı yakınlarında Hilton garden in hotel'de yerimi ayırttım.


Los angeles toplu taşıma pek gelişmemiş. Çok zengin bir şehir. Herkesin arabası var. Hava yıl boyu güneşli, o yüzden üstü açık araba çok yaygın. Havaalanından üstü açık mustang kiraladım. Şehir beni çok şaşırttı. Tüm şehir Beykoz konakları gibi. Duvar, site, güvenlik yok. En lüks yerlerde tüm evlere bile caddeden evinizin bahçesine girip park ediyorsunuz. Yani tüm şehir sanki bir site gibi. Havaalanı da kapısı. Medeniyet, güvenlik, zenginlik hat safada. Arabalar 3000-5000 motor. Bir depo 50 dolara doluyor. Benzin cok ucuz. 10-20 000 dolara ikinci el jeep alabiliyorsunuz. Türkiye aynı Arabayi almak için dunyanın parasını vermek lazım. Birde burada yol da var, park yeride. İstanbulun daracık sokaklarında büyük araba kullanıp birde dünyanın parasını vermeyi anlamıyorum.

Haberin Devamı

Beverly Hills plastik cerrahi seyahati

Türk hava yollarının harika hotestelerinin sağladığı konforla, 14 saat uçtuktan sonra, otele girdim. Bu seyahat, burun estetiği literatür çalışmaları için bir odaklanma ve plastik cerrah arkaşlarımı ziyaret etme amacını taşıyordu. Otel odasının masasını çalışma ofisini haline getirdim. Bilgisayarımı, elektronik çizim defterimi, kitaplarımı masaya yerleştirdim. Her gün 3-4 saat çalıştım. Odaklanıp zaman ayırmadan bazı şeyler bitmiyor.


New port beach: Dr. Jay calvert: Beverly hills' in ünlü plastik cerrahlarından. İstanbul'daki ofisime geldiğinde, duvarımda asılı Hollywood starlarının bir kısmının hastası olduğunu söylemişti. Ancak hangileri olduğunu, ısrarıma rağmen söylemedi. Big canyon drive daki golf kulubünde akşam yemeğine davet etti. Yer ve para bol. Ne kadar keyifle yaşıyorlar.


New port beach: Dr. Sajjadian. Dr Ali Sajjadian Pers asıllı plastik cerrah. İran devrimi sırasında çok fazla insan irandan kaçtı ve Amerika ve Kanada ya yerleşti. Büyük bir bilimadamı göçü yaşandı. Amerika'da çok sayıda Pers asıllı plastik cerrah var. Dr Sajjadian açık rinoplasti yaptı, bende ameliyethanede onu izledim. Bir iş merkezinin 6. Katında ameliyat yapıldı. Burada ameliyatlar iş binalarının günübirlik tıp merkezlerine dönüştürülmüş ofislerde yapılıyor. Ameliyattan sonra ofisine gittik. Bende, 1 ay önce ameliyat ettiğim hastamı aynı ofise davet ettim. Kemik muayenesi yaptım. Akşam Dr Sajjadian evine akşam yemeğine davet etti. Nasıl bir mahalle ve ev olduğunu anlatmayayım, çok uzun sürer. Harika Pers yemekleri yedik ve Los Angeles'a döndüm.

Haberin Devamı


Beverly hills : Dr. Jay Calvert in iki ameliyatına katılmak için beverly hills Roxbury Center a gittim. 10. Kat 4-5 Adet ofis birleştirerek yapılmış bir yer. Çok şık. İçinde Ameliyethanesi var. Beverly hills manzaralı. Türkiye'de bu şekilde çalışmak yasak. Dr Jay calvert 2 burun estetiği ameliyatı yaptı. Manzara ve ameliyat çok güzeldi.


Beverly hills de yürürken başka bir plastik cerrah arkadaşımla karşılaşdım. Dr Askhan Ghavami. Büyük tesadüf değilmi. O de beni ertesi gün ameliyatına çağırdı. En son Paris kongresinde birlikte konuşmacıydık. Kısa bir tur attık. Ünlü plastik cerrahi kliniklerini gösterdi. Burada çok sayıda plastik cerrah çalışıyor. Bizim Fulya ve Nişantaşı gibi.

Haberin Devamı


Hava genelde güneşli. Bu mevsimde Derece 25 dereceyi bile gösterdi. Geceleri soğuk oluyor. Derece 15 i gösterinde arabanın üstünü açıp okyanus kıyısında araba sürüyorum. Arada bir, bilerek kayboluyorum. Navigator beni tekrar yönlendirirken keyifle, mahalle aralarında dolaşıyorum. Bu kadar güzel evler, mahalleler hayatımda görmedim. Universal studios ü ihmal etmedik tabi. Son gün California Üniversitesi tıp kütüphanesine gittim. Google dan rinoplasti kitabı arıyorsunuz. Size en yakın hangi kütüphanede olduğunu söylüyor. Teşekkürler google. Kütüphanenin bir rafı rinoplasti kitapları ile doluydu. Burun estetiği üzerine yazılmış tüm kitapları çalışma masasına indirdim. Tüm kitapları gözden geçirdim. İki saat nasıl geçti anlamadım. Eski kitaplar kapalı teknik yeniler açık teknik üzerine yoğunlaşmış. Ben kapalı teknik ile ilgileniyorum. En çok Millard, Sheen ve Tardy' nin kitapları ilgimi çekti. Sonuçlar harika.


11 gün sonunda burun estetiği üzerinde uzun sohbetler ve yoğun literatür araştırması, modelleme çalışmaları, burun çizimleri yapmış oldum. 1 gece istanbulda kalıp ertesi gün Tuttlingen'e yola çıkmak üzere İstanbul uçağına binerek California seyahatini bitirdim. Görmenizi tavsiye ederim.
Sevgiler


Dr Barış Çakır

www.bariscakir.com

twitter: @cerrahisanati