Asker arkadaşlarımdan Burak ile İstanbulda buluştuk. Malatya'da helikopter pilotuydu.

-Seni Tamer’le tanıştıracağım dedi.

-Ne iş yapıyor?

-Dövme yapıyor.

-Çok muhebbettir

-Peki dedim.

Tamer’le 2007 yılında tanıştık ve dostluğumuz hiç bitmedi. Birlike neler yapabiliriz diye konuştuk. Bir dönem yara izlerine ten rengi dövmeler yapıyorduk. Şimdi ise bambaşka birşey

Memesi alınan kadınlara plastik cerrah ların meme yaptığını biliyorsunuzdur. Genellikle karın dokusunu kullanıyoruz. Karın germede atılan dokuya, meme şekli vererek yukarıya getiriyoruz. Getirilen dokuda meme başı ve renkli halka yok elbette. Meme başını yapmak için küçük etler kaldırıp katlayarak dikiyoruz. Ancak Renkli halkayı yapmak için dövme en mantıklı seçenek.

Haberin Devamı

-Barış bir hastaya meme yapmış sizinkilerden birisi

-Hımm

-Bana geldi, bir meme başı yaptım görmen lazım

-Peki yolla bakayım

Bana bir fotoğraf yolladı. Tamer meme halkası boyamamış, resmini yapmış. Meme başının altına gölge atıp derinlik hissi vermiş. Memenin renkli halkasının içinde minik çıkıntılar vardır. Anatomik ismi “Montgomery's tubercles”dir. Tamer 8-10 tane de montgomery çıkıntıları boyamış.

-Tamer bu harika

-Sağol.

Tamer Türkiyenin bir çok yerinden bir çok hastanın meme başını boyadı. Yaptıkça daha güzel yaptı. Çoğu hasta, meme yapıldıktan sonra dövme işini ihmal ediyorlar. Bu konuda tecrübesi olan bir dövmeciye gidip 30 dakikada, meme başını ve renkli kısmını resmettirebilirler.

www.bariscakir.com