Boyun Bölgesi Bakımı

Değerli okuyucularım, bir çok hemcinsimin ortak sorunu güneş hasarı, yaşlanma, yatış biçimi gibi pek çok nedenden dolayı boyunda oluşan deformasyonlar. Bilinenin aksine, artık bu sorunun çözümü hiç de imkansız değil. Teknolojide yaşanan gelişmeler sağlık, güzellik ve anti-aging alanında da her geçen gün yeni ve güzel haberler vermemize vesile oluyor.

Öncelikle boyundan bahsedeyim. Çene kemiğine boylu boyunca yapışık olan platisma isimli kas, adeta boyunluk gibi tüm boyun cildi boyunca aşağıya doğru inerek dekoltenin başlangıcını oluşturan köprücük kemiğine yapışık olarak bulunur. Bu kas yerçekimine paralel davranarak yüzün zamanla aşağı sarkmasına da neden olur.

Haberin Devamı

Evde uygulayacağınız boyun bakımları bir yere kadar deformasyonu geciktirmeye katkıda bulunur. Mesela, öncelikle temel olarak her duş sonrası sevdiğimiz bir yağ ile bebe yağı da olabilir, boyun ve dekolte cildimizi hafifçe yağlamak oldukça etkilidir. Yüzümüze sürdüğümüz ürünleri, güneş koruyucu da dahil, boynumuza da sürebiliriz. Ayrıca hasar derecesine göre, boyun için özel üretilmiş krem ve serumlara da başlayabiliriz. Bu ürünler genellikle peptid, büyüme faktörü veya DMEA isimli sıkılaştırıcı özellikte olabilir. Ancak bunların dışında C vitamini, kuşburnu, gül veya üzüm çekirdeği gibi organik içerikli serumlar da kullanabiliriz. Amacımız bu ince cildi yoğun olarak nemlendirmek çünkü.

Hızlı kilo alıp-vermek veya ağır sporlar yüzünden boyun cildi daha fazla kırışık görünebilir. Boyun bölgesinde yoğun kırışıklık söz konusu ise, klinik ortamında uygulanan daha kapsamlı tedaviler gerekir. Bu durumda öncelikli olarak ScarletS öneririm, yatay ve oluk şeklindeki çizgilerin azaltılması amacıyla altın iğneli radyo frekans yani ScarletS oldukça yüz güldürücü sonuçlar veriyor. 0,5 – 3,5 mm‘ye kadar cilt altına iğnelerle tek seferde inebilen bu sistem, geçtiği bölgenin tamamına radyofrekans enerjisi verir. Kişinin ihtiyacına göre yaklaşık 40 dakika süren uygulamanın sonrasında günlük hayata devam edilebilir. Kendim için de tercih ettiğim bu yöntem hakikaten gözle görülür şekilde fark yaratıyor.

Haberin Devamı

Ek olarak platisma kasına çok noktalı homojen olarak uygulanan botox sayesinde boyun cildindeki boylamasana oluşan büzülmeler rahatlar ve ince kırışıklıklar belirgin ölçüde azalır. Son olarak da nem aşısı uygulamaları ile ihtiyaca göre kombinasyon tedavileri yapılabilir.

Artık cerrahi dışında da boyun için yapabileceğimiz neştersiz uygulamaların oldukça başarılı sonuçlar vermesi beni hem bir doktor olarak hem de bir kadın olarak çok mutlu ediyor.

Sağlıklı günler dilerim,

http://betulsengor.com