Yanlış yatak seçimiyle omurgalarınıza zarar verebilirsiniz

Dikkat!

Yanlış yatak seçimiyle omurgalarınıza zarar verebilirsiniz

Yaşamımızın yaklaşık üçte birini uyuyarak geçiriyoruz. Dolayısıyla sağlıklı uyku ve sağlıklı omurga için doğru yatak seçimi son derece önemli bir konu. Çünkü bozuk yatakta yatmak bir süre sonra bel ve sırt ağrılarına neden olabiliyor. Bu ağrılar ilerleyen zamanlarda kalıcı sorunlara dönüşebilir. Böyle bir sorunla karşılaşmamak için yatak seçerken bireylerin tercihini ortopedik yataklardan yana kullanması gerekir.

Yaşamımızın önemli bir bölümünü uyuyarak geçirdiğimiz için kullandığımız yatak daha da önem arz ediyor. Dolayısıyla sağlıklı uyku ve sağlıklı omurga için doğru yatak seçimi son derece önemli bir konu. Ağrıların ilerleyen zamanlarda kalıcı sorunlara dönüşmemesi için de ortopedik yataklar kullanmak şart. Bu farkındalıkla da son yıllarda endüstrinin bu alana ilgi göstermesiyle bel sağlığına uygun yataklar üretilmeye başlandı.

Haberin Devamı

Bu bilinçle çok yumuşak, esnek veya sert yataklar uzun zaman yatma sonucu omurgayı zorlayabilir. İyi bir yatağın vücudun gömülmesini engelleyecek kadar sert, vücut hatlarını koruyacak kadar da rahat olması gerekir. Omurga sağlığı açısından en uygun yataklar omurga ve disklerin üzerine en az yükün bindiği pozisyonu sağlayabilen yataklardır. Omurgamızı gündüz koruduğumuz gibi uyku pozisyonunda da korumamız gerekmektedir. Çok yumuşak, esnek veya çok sert yataklar belli bir süre sonra normal duruş pozisyonunu koruyamadığı gibi omurgayı ve diskleri zorlar. Bu bilinçle yataklarımızı seçmemiz gerekmektedir. Çünkü bozuk yatakta yatmak bir süre sonra bel ve sırt ağrılarına neden olabiliyor. Bu ağrıların ilerleyen zamanlarda kalıcı sorunlara dönüşmemesi için yatak seçiminde ortopedik yatakları tercih etmek germektedir.

Kullanılan yatakların mümkün olduğunca büyük olması gerekir. Küçük yatakların uyku kalitesini düşürebileceği söylenebilir. Yatak boyutlarının kişinin boyundan en az 20 cm fazla olması ve eninin de en az 95 cm olması gerekir. Ayrıca, yatak yüzeyinin omurgaları dik tutacak şekilde olması gerektiği ve vücudun her noktasını desteklemesi gerektiğinin altını çizmek gerekir.

Haberin Devamı