Editörün Seçtikleri Dualarım kabul oldu

Dualarım kabul oldu

27.11.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Dualarım kabul oldu

Dualarım kabul oldu

Seyşel Adaları'ndaki Dünya Güzellik Yarışması'nda dördüncü olan Çağla Şıkel, ayağının tozuyla Milliyet'in sorularını yanıtladı

KANAL D'nin düzenlediği yarışmada Türkiye güzeli seçildikten sonra katıldığı Miss World Güzellik Yarışması'nda dördüncü olan Çağla Şıkel, İstanbul'a döndü ve ayağının tozuyla defile provalarına katıldı.
Harbiye Askeri Müze'de bugün yapılacak Nelson defilesinde ilk kez mayoyla podyuma çıkacak Şıkel'in manken arkadaşları, provalarda hoş bir sürpriz yaptı. Merve İldeniz, Deniz Pulaş, Güner Özkul, Ebru Ürün, Pınar Altuğ, Sinem Güven, Duygu Dikmenoğlu ve Didem Taslan, Şıkel'in başarısını provalar öncesi verdikleri mini partide şampanya ve pastayla kutladı.
Keriman Halis 1932'de "Dünya Güzeli" seçildikten sonra Türk güzellerin derece elde edemediği, sadece Jülide Ateş'in ilk 10'a girebildiği Miss World yarışmasında dördüncü olmayı başaran Şıkel, Mİlliyet'in sorularını şöyle yanıtladı:
"Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ettiğime inanıyorum. 21 Mart'ta Türkiye Güzeli seçildikten sonra aklım hep Miss World Yarışması'ndaydı. Önce zayıf ingilizcemi ilerletmek için çaba sarfettim. Kursa giderek, özel hocalardan ders alarak, kendimi ifade edebilecek kadar İngilizce öğrendim. Formumu korumak için de spor yaptım."

Yarışma için bir ay kaldığı Seyşel Adaları'na giderken aklında dereceye girmek gibi bir şey olmadığını, sadece Türkiye'ye en iyi şekilde temsil etmeyi düşündüğünü belirten Şıkel, "Dereceye girip giremeyeceğimi bilemezdim. Onu ancak Allah bilirdi. Allah yazmış. İyi ki de yazmış" dedi.
Şıkel, sonuçlar açıklandığı anda yaşadıklarını da şöyle dile getirdi:
"87 yarışmacı arasında dördüncü olacağım, aklımın ucundan geçmiyordu. Sonuçların açıklanmaya başladığı sırada, sunucu, 'Ben yarışmacıları sırasıyla değil, karışık okuyacağım' dedi. Ben o sırada sunucuyu dinlemiyordum. Ayet - el Kürsi duasını okuyordum. Benden sonraki bir kız vardı, Taylandlı. O okundu. Dördüncü kız okundu. 'Herhalde yokum' dedim. Beni anons etmesi gereken yer en baştı. Sunucunun, 'Karışık okuyorum' dediğini duymadığım için öyle düşünüyordum. Geriye çekildim. Başımı eğdim. Suskun bir vaziyetteydim. 'İlk 10 bile yeter bana' demiştim o anda. Sonra adım açıklandı. Yanımdaki kızları şöyle bir itip, jürinin önüne çıktım, kalbimi tutarak insanlara selam verdim. Sonradan o kızları itip, 'Çekilin ben gidiyorum' gibisinden yaptığım hareketi televizyondan seyredince, kendime güldüm. İlk beş açıklandıktan sonra Ricky Martin şarkı söylemeye başladı önümüzde. Ben de çok severim onu. Hiç farkında değilim. Ben heyecanla karşımda bana moral vermeye çalışan menajerim Uğurkan Erez'le organizatör Özcan Sandıkçıoğlu'na bakıyordum. Onlar bana moral vermek için hareketler yapıyor, Türk Bayrağı sallıyordu. O sırada için için ağladım mutluluktan."
Miss World Yarışması'nda kazandığı unvanın mankenlik ve modellikteki fiyatını artıracağını belirten Şıkel, "Bunun ne kadar olacağına menajerim Uğurkan Erez karar verecek" dedi. Şıkel, sunuculuk ve dizi oyunculuğu konusunda gelecek tekliflere açık olduğunu, şarkıcılığı ise düşünmediğini belirtti.


Yazarlar