Yaşam Düğünde katliam 44 ölü, 17 yaralı

Düğünde katliam 44 ölü, 17 yaralı

05.05.2009 - 01:51 | Son Güncellenme:

Mardin’de köy düğünü öncesi yapılan dini nikâh sırasında yüzleri maskeli 4 kişi, el bombaları ve otomatik silahlarla ateş açtı. Can pazarının yaşandığı köyde ilk belirlemelere göre 44 kişi can verdi. Saldırının nedeni araştırılıyor

Düğünde katliam 44 ölü, 17 yaralı

Mardin’in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde düğün yerine maskeli kişilerin 4 değişik koldan otomatik silah ve el bombaları ile yaptığı saldırıda ortalık kan gölüne döndü. Mardin Vali Yardımcısı Ahmet Ferhat Özen, 44 kişinin öldüğünü, 17 kişinin de yaralandığı bildirildi.
Mazıdağı’na bağlı Bilge köyünde düğün öncesi yapılan dini nikâh sırasında halkın toplandığı alana, dün saat 21.30 sıralarında yüzleri maskeli olduğu bildirilen 4 kişi 4 değişik bölgeden el bombaları ve otomatik silahlarla ateş açtı. Köydeki korucuların çoğunluğunun görevde bulunduğu bir sırada düzenlenen saldırıda ortalık kan gölüne döndü. Saldırıda ilk belirlemelere göre 44 kişi öldü, 17 kişi de yaralandı. Tam bir can pazarının yaşandığı köydeki düğün yeri, feryat edenlerin yardım çığlıkları ile inlerken, saldırganlar kaçarak izlerini kaybettirdi.
Düğün yerindeki yaralılar Mardin ve Diyarbakır ile çevre ilçelerdeki sağlık merkezlerine ambulans ve otomobillerle taşındı. Ölen ve yaralananların çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu kaydedildi. Dini nikâhı kıyan köy imamının da yaralılar arasında olduğu bildirilirken, saldırı sırasında çiftin yaralanıp yaralanmadığı ise öğrenilemedi. 

‘Terör saldırısı değil’
Güvenlik güçleri, köyde ve hastanelerin çevresinde yeni olay yaşanmaması için geniş çaplı önlem aldı.
Mardin Vali Yardımcısı Ahmet Ferhat Özen olayın terör saldırısı ile ilgisinin bulunmadığını öne sürdü. Vali Yardımcısı Özen, alınan ilk bilgilere göre saldırıda 44 kişinin öldüğünü ve 17 kişinin de yaralandığını söyledi.
Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, Mardin Devlet Hastanesi morguna 16 ceset geldiğini, 3 yaralının da ameliyatta olduğunu bildirdi. Bu arada diğer ölenlerin ise çevre hastanelere götürüldüğü öne sürüldü.

Başbakan bilgi aldı
Bu arada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mardin’deki saldırıyla ilgili olarak İçişleri Bakanı Beşir Atalay’dan bilgi aldı. Edinilen bilgiye göre, AKP MYK toplantısı devam ederken Başbakan Erdoğan’a, Mardin’deki olayla ilgili bilgi notu iletildi. Erdoğan da bunun üzerine Atalay’ı telefonla arayarak bilgi aldı.

Yazarlar